Hur man startar en sensorisk kost med ett autistiskt barn

Hur man startar en sensorisk kost med ett autistiskt barn


Många barn med en autism har också problem med sensorisk integration. Vissa barn är sensoriska avoiders och höga ljud, ljus handen och starkt ljus kan orsaka obehag. Andra barn är sensoriska sökande och ber djupt tryck och andra typer av sinnesintryck. Om ditt barn är en Avoider eller en sökare, kan starta en sensorisk diet hjälpa till att reglera sina sensoriska system.

Instruktioner

1 Placera en skum matta eller en böna väska på marken och omge det med flera stora kuddar. Under ditt överinseende, har ditt barn hoppa på mattan eller i bönor väska, landar på fötterna, knäna eller med benen i kors. Beroende på barnets komfort nivå, kan han också att falla på mattan. Detta kraschar ger barnet viktig proprioceptiva ingång och är en populär aktivitet i många sensoriska dieter.

2 Fyll en tom tvättkorg med objekt att tynga ner. För ett mindre barn, fylla tvättkorgen med leksaker. För ett större barn, kanske du vill lägga tvättmedel eller något annat lite tyngre i det. När tvättkorgen är fylld med tillräcklig tyngd för att ge motstånd för barnet, uppmuntra ditt barn att skjuta korgen. Vissa barn är mer benägna att driva korgen om du gör en ras av det och se hur snabbt de kan få korgen från punkt A till punkt B. Pushing en vägd tvättkorg kallas tungt arbete och är en viktig del av varje barns sensorisk diet.

3 Öppna ditt barns favoritfärg av lera och blanda pärlorna i det. Många sensoriska avoiders är taktila defensiv, så de kanske inte gillar känslan av lera på sina händer. Genom att välja sin favoritfärg, är barnet mer benägna att leka med lera. Genomföra en form av taktil insignal är en integrerad del av en sensorisk diet. Genom att blanda leran med pärlor, kommer barnet att uppleva flera taktila sensationer under en aktivitet. Uppmuntra barnet att fortsätta att spela med leran genom att be honom att hitta pärlor av en viss form eller färg i leran.

4 Spray raklödder på en jämn, ren yta och har ditt barn rita bilder i rakkräm. Olika texturer är viktiga när du skapar en sensorisk kost för ditt barn. Experiment med raklödder, gel och skum.