Lägga till Sand Clay Art

Lägga till Sand Clay Art


Det finns olika anledningar till att lägga sand till lera. Blandning sand i leran kommer att ge den struktur (knottrig med grov sand, kornig med mjuk sand), med tillägg av sand på utsidan av lera konst kan ge pjäsen utseendet sandsten. Men även om sand, som lera, kommer från jorden, dessa två mineraler inte alltid blanda väl utan lite omsorg och korrekt hantering.

Instruktioner

1 Skaffa sand. Det finns ett antal båtar sand som finns att köpa i hantverk butiker, vanligtvis med en fin konsistens. Om du köper dem i färger, ska du testa dem innan du använder dem i lera konst för att se färgämnena kan inte köras när de blir blöta. Du kan också få grövre sand från naturen, men du vill skölja den ordentligt i en sil för att ta bort lera och organiskt material.

2 Blanda sand med mjukas lera, om så önskas. Det bästa sättet att göra detta är att fukta (i förekommande fall) och mjuka leran i dina händer först, sedan blanda små mängder av sand med ännu mindre mängder av lera (med hjälp av små mängder åt gången hjälper mixen stanna konsekvent). Börja med att lägga mer än en del sand till fyra delar lera, blanda väl och sedan bestämma om du vill lägga till mer sand. Tänk på att lägga alltför mycket sand negativt kan påverka sammanhållningen i leran.

3 Applicera sand på utsidan av en färdig lera. För bästa resultat bör ytan du vill att belägga vara så mjuk som möjligt. Med vatten mjukas lera, är ett bra sätt att göra detta för att borsta området frikostigt med vatten, sedan vänta några minuter för vattnet att dra in (du vill att ytan klibbigt, men inte droppande). Om du belägga hela stycket, tillämpa sanden genom att strö den. Om inte, tryck på sanden på ytan av leran med hjälp av fingrarna.

4 Fäst sanden på plats med glasyr. När leran har härdat, applicera glasyr som vanligt. Om sand har applicerats på utsidan av lera, tillämpas försiktigt för att undvika att borsta sanden. Ett bra sätt att göra detta är att använda en trasa eller svamp och applicera glasyr med en badda rörelse, snarare än en strök en.