Hur man beräknar pensioner

Hur man beräknar pensioner


Många långsiktiga anställda i en organisation är, vid pensionering, belönas för sina år av engagemang med utgivningen av en pension - en summa pengar som betalats på en regelbunden basis när du går i pension. Den summa pengar en pensionär får i allmänhet kommer att bero på ett antal faktorer, såsom lön, position och år med arbetsgivaren. Medan beräkna en pension vid pensioneringen är i allmänhet lätt (bara titta på numret på din första check) beräkna det år i förväg kan vara svårt, och kräver att du göra några kvalificerade gissningar.

Instruktioner

1 Fråga din arbetsgivare för information om din pension och din lön. För att beräkna din pension, måste du samla så måste alla data som du kan om din arbetsgivares politik. Fråga företagets personalavdelning att förse dig med information om reglerna för utfärdande pensioner och om pensionsfonden placeras, investeringsstrategi.

2 Beräkna din grundpensionen under olika scenarier. Med hjälp av informationen som du fått av företaget, räkna ut hur mycket du skulle få beroende på när du går i pension, vilken titel du håller och den lön du kommer att göra. Till exempel, om vid den tidpunkt du gått i pension du hade varit med företaget 40 år och innehaft posten som president, skulle du förmodligen ha en mycket större pension än om du lämnade efter 20 år som försäljningschef. Försök att bestämma den mest sannolika scenariot.

3 Faktor i begränsningar och förskjutningar. Många organisationer kommer att minska en pension om du har inkomster som kommer in från andra källor. Till exempel, US Department of Veterans Affairs sätter en hushållsinkomst gräns för veteraner från £ 9005; så, om en veteran gjort £ 3250, skulle hans pension för det året vara £ 5755. På samma sätt, en del av de pengar en pensionerad anställd i staden Philadelphia erhåller kompenseras genom sociala avgifter.

4 Låt för medicinska avdrag - i vissa fall, till exempel med militära veteraner, sjukvårdskostnader kan dras av från inkomstgränsen. Detta kan vara svårt att räkna med om du inte kan rimligen gissa slags medicinska behandlingar du behöver vid pensioneringen, så att du kan behöva lämna detta som en okänd variabel.

5 faktor i inflationen, vilket sannolikt kommer att minska köpkraften hos din pension vid tidpunkten du får det än en motsvarande mängd skulle kunna köpa idag. Vissa pensioner justeras årligen för att kompensera för inflation, men andra inte. Även om den exakta framtida inflationstakten bara kan gissa sig till, kan du använda en finansiell kalkylator för att göra en uppskattning baserad på tidigare priser. Detta kommer att ge dig en uppfattning om värdet av din pension i dagens dollar.