Hur man målar Formica Bänkskivor att likna granit

Hur man målar Formica Bänkskivor att likna granit


Formica är väl lämpad för användning i bänkskivor, eftersom det är billigt, hållbart, lätt att rengöra och finns i en mängd olika stilar. Med tiden, dock, en Formica bänkskivan kan bli bleka, inaktuella eller inkompatibla med din förändrade inredning Ge din Formica bänkskivor en makeover genom att måla dem för att efterlikna granit. Du kan uppnå utseendet på naturliga, grovkornig av sten med en svamp teknik.

Instruktioner

1 Rengör ytor med varmt vatten och diskmedel.

2 Fyll eventuella sprickor eller urgröpningar med laminat reparation filler. Smidig filler i fläck med en spackel. Tillåter fyllmedlet härda under den tid som anges i tillverkarens instruktioner.

3 Sand bänkskivor med 220-grit sandpapper tills ytan ska bort. En elektrisk slipmaskin kan också användas. Även sand ner någon råhet kvar från att fylla i sprickor eller urgröpningar.

4 Torka bort allt slipdamm med en fuktig trasa.

5 Måla bänkskivor med vattenbaserade plast bindning primer. Använd en skum borste för att undvika ränder. Applicera tillräckligt primer för att skapa en enhetlig, ogenomskinlig skikt över bänkskivan. Låt primern att torka.

6 Måla bänkskivor med vit färg, med hjälp av en svamp borste. Applicera ett tunt, jämnt lager. Finishen konsistens av färg du använder, till exempel glansigt eller satin, spelar ingen roll eftersom det kommer att tätas senare med en klarlack av polyuretan. Låt färgen torka.

7 Häll små mängder av tre till fyra FÄRGER på individuella plastplattor. Använd färger som vanligen finns i granit, som beige, solbränna, kräm, skiffer, grå och gråblå. Undvik att använda rak svart, så svart ofta verkar platt. Om du vill att utseendet på svart granit, använd en svart färg som har undertoner av lila eller blå.

8 Applicera ljusaste färgen först. Rör en sida av en svamp för att färgen sedan dab färgen på en platta för att avlägsna alltför stora globs av färg. Nuddar svampen till bänkskivan tills du skapa ett fläckigt mönster över hela ytan. Att efterlikna granit, bör mönstret vara oregelbunden med prickar av färg som förekommer i alla olika storlekar och former.

9 Doppa en färsk svamp i nästa mörkaste färgen. Gör en oregelbunden, fläckigt mönster på bänkskivan på samma sätt som den första färgen. Detta mönster kommer att skapa ett lager över den första, vilket får dem slås ihop och börja likna den komplexa, prickig korn av granit.

10 Använd en ren svamp lätt blot nytt lager av fläckar att blanda dem med det första lagret av fläckar.

11 Fortsätt att lägga färg i de återstående färger tills du har uppnått ett oregelbundet, fläckigt mönster som efterliknar granit. Låt färgen torka helt.

12 Måla bänkskivor med två till fyra lager tydlig, glans polyuretan för att ge en tjock, glänsande, skyddande skikt. Applicera polyuretan med en skumborste, med användning av långa, på varandra följande slag. Tillåt pälsen att torka vid beröring. Sand varje skikt av polyuretan lätt med # 0000 stålull före applicering ett extra skikt. Inte sand det sista lagret.

13 Låt polyuretan torka för heltid som anges på förpackningen innan du använder bänkskivan.