Hur man byter Startmotor

Hur man byter Startmotor


Startmotorn i ett fordon kör av elektrisk effekt matas av batteriet. Dess syfte är att driva ett snurrande kugghjul i svänghjulet att engagera vevaxeln. Spinn vevaxeln kommer att sätta motorn i rörelse. När start går dåligt, kommer startmotorn inte att kunna omvandla den elektriska energin till mekanisk energi. Byte av felaktig startmotorn blir nödvändiga.

Instruktioner

1 Parkera bilen på en plan yta. Säkerställa att parkeringsbromsen är inställd.

2 Öppna motorhuven för att få tillgång till motorrummet. Isolera batteriet genom unbolting de positiva och negativa terminaler med en rad skiftnyckel.

3 Leta reda på start under fordonet. Starter är alltid belägen mellan transmissionen (trans om fordonet är en framhjulsdriven) och motorn.

4 bort trådarna vid toppen av startmotorn. Starter kommer att ha två dubbar på magnet med kablar anslutna. Skruva isär muttern med en hylsnyckel och dra trådarna utanför de dubbar.

5 Unbolt starter med en hylsnyckel. Dra start bort fästet för hand och placera den i rutan nya starter såldes i. Bil-delar butiken kommer att kräva den gamla starter returneras för kärn insättning.

6 Placera den nya start till fästet. Trä varje bult för hand. När alla skruvar är igång, dra åt med en hylsnyckel.

7 Skruva den positiva postand plats kabeln på tappen. Dra åt muttern över tråden med en hylsnyckel. Upprepa för att installera den negativa kabeln.

8 Dra åt batterikablarna till batteriet. Kontrollera att båda kablarna är tätt på terminalen.

9 Försök att starta fordonet. Bilen kommer att börja med mycket lite tvekan.