Hur man skriver ett drama Evaluation GCSE Essay

Hur man skriver ett drama Evaluation GCSE Essay


Den General Certificate of Secondary Education (Gymnasium) visar en elevs förståelse av teorin om en patient tillsammans med några praktiska eller undersökande förmåga. Skriver studenterna en undersökning efter att ha avslutat en utbildning för att tjäna en GCSE i visst ämne. En student poäng på GCSE kan påverka framtida karriär eller studiemöjligheter. GCSE i Drama och teater Arts består av både praktiska och teoretiska studier element. Att lära sig att skriva ett uppsats drama utvärdering kan bidra till att förbättra dina nivåer på Drama och Teater Konst GCSE.

Instruktioner

1 Delta i ett levande teaterföreställning. Uppsatsen drama utvärdering kräver att skriva kritiskt om ett liveframträdande som du har sett. Anteckna före, under och efter föreställningen. Fånga detaljerna i hur scenen är inställda, tecken gjuts och spelade och dialog levereras. Skriv korta intryck av hur dessa specifika påverkade pjäsen som helhet.

2 uppsatser Skriv praxis. Beskriv en liveframträdande som du har sett. Inkludera endast de specifika och objektiva uppgifter om prestanda. Be en vän eller studera-partner som inte se resultatet att läsa över din uppsats. Uppsatsen bör ge läsaren att föreställa prestanda som du såg det.

3 Fyll i din praktik uppsats med utvärderingen av prestanda. Slutföra varje avsnitt med ytterligare detaljer. Till exempel, om du beskrev belysning av prestanda sedan kommentera hur att belysningen påverkade det totala resultatet. Kritisera de dramatiska element och ange hur de antingen lagts till eller urholkat erfarenheterna från.

4 Gör ett beslut. Sammanfatta din helhetsintryck av prestanda i en kort, en mening uttalande. Till exempel om den prestanda du såg var flytta handlat men du var distraherad av alltför specialeffekter och rekvisita så kan man konstatera att fack prestanda överskuggades av en överentusiastisk skede besättning.

5 Argumentera din poäng. Ange konkreta uppgifter om prestanda som vad spel, som utförde det och var du såg det. Presentera ditt intryck via kort, en mening uttalande. Beskriv de specifika dramatiska element objektivt och tolka hur varje element stöder ditt uttalande. Upprepa din bedömning av teaterföreställningen att avsluta utvärderingen uppsats.