Vad är det bästa sättet att rengöra terrakotta inomhus?

Vad är det bästa sättet att rengöra terrakotta inomhus?


Terrakotta kakel ger en varm, jordnära känsla någon inre utrymme, men det naturligt porösa materialet kan även fungera som en magnet för smuts. Rengöring av kakel med fel typer av produkter kan leda till fula yta uppbyggnad eller till och med skada till målet. Flera rengöringsmetoder kommer att ta bort alla utom de mest envisa fläckar från din slutet eller ej slutet terrakotta.

oförseglad Terracotta

Oförseglad terrakotta kakel är mycket porös eftersom terrakotta har ingen naturlig glasyr. Sopa plattan regelbundet för att avlägsna smuts innan det kan malas in i materialet. För ingrodd smuts, använda varmt vatten och skrubba försiktigt med en mjuk borste. Använd aldrig en stålborste eller något annat slipskur material som kan repa ytan. Kraftigt färgade eller nedsmutsade områden brukar komma ren med muriatic eller oxalsyra utspädd med vatten till tillverkarens specifikationer, följt av en rent vatten skölj.

förseglade Terracotta

Förseglade terrakotta har en skyddande beläggning, vanligen läggas till efter installationen, som gör det mer okänslig för fläckar och lättare att rengöra. Sopa regelbundet och tvätta med ett milt rengöringsmedel, företrädesvis en icke-jonisk detergent utformad för att rengöra fet smuts utan att lämna rester på kakel yta. Tillfällig användning av en injekteringsbruk renare kommer att hålla bruket ren och vit. För hårt smutsad terrakotta, anlita en entreprenör att ånga ren golvet eller hyra en ångtvätt och göra det själv.

Rengöring Innan Tätning

Eftersom underhåll är mycket enklare på hårdgjorda terrakotta kakel, kanske du vill ha en äldre golv förseglas eller plomberas. Innan tätning, är en grundlig rengöring för att avlägsna alla befintliga smuts eller fläckar. Om du behöver använda kemiska rengöringsmedel, skölja bort alla spår av rengöringsmedlet med rent vatten och låt golvet torka i minst en halvtimme eftersom renare kan störa tätnings produkten och hindra den från att på rätt sätt.

avlägsnande Efflorescence

Den porösa natur terrakotta kakel resulterar ibland i ett problem som kallas saltutslag, där salter närvarande i miljön fällas på ytan av plattan, vilket leder till en genomskinlig, off-vit blomma. I de flesta fall bär saltutslag så småningom ut och försvinner av sig själv under en period av veckor eller månader. Du kan ta bort den med hjälp av en renare innehållande saltsyra utspädd enligt etiketten riktningar, men det kan dyka upp intermittent tills källan av saltet är slut.