States Innehållande Öknar

States Innehållande Öknar


Det finns ingen anledning att resa till främmande länder för att besöka en öken; Det finns fyra i USA. Öknarna i USA sträcker sig genom olika sydvästra staterna. Temperaturen stiger i dessa klimat; emellertid Great Basin betraktas som en sval öken som gränsar till Klippiga bergen på ena sidan och Sierra Nevada bergskedjan i väster. Sju delstater i USA innehåller öknar.

Arizona

Delstaten Arizona innehåller tre av de fyra öknar i USA. Staten är känd för brännande temperaturer och torr värme. Chihuahuan Desert, den största i Nordamerika, ligger i Mexiko och USA. Chihuahuan Desert ormar i den västra delen av Arizona. Arizona innehåller också en del av Mojaveöknen. Mojave berör nordöstra hörnet av staten. Den sista öken som anropar Arizona hem är Sonoraöknen. Sonoran omfattar Arizona städer som Tuscon och Phoenix.

kalifornien

Kalifornien är en annan stat som innehåller flera öknar. Great Basin öknen berör centrala östra delen av staten. Kalifornien innehåller också en stor del av Mojaveöknen. Great Basin öknen och Mojaveöknen inkluderar Death Valley-området i Kalifornien. Joshua Tree Park ligger också i Mojaveöknen. De torra områdena i Kalifornien ligger öster om bergskedjan Sierra Nevada. Sonoraöknen täcker sydöstra hörnet av Kalifornien. Städerna Palm Springs, Palm Desert och Coachella är i Sonoraöknen.

Idaho

Great Basin öknen berör sydöstra hörnet av Idaho. Känd för sina mer bergsområden, finns det fortfarande ett ökenområde inom staten. Detta är vad som gör Great Basin öknen en sval öken på grund av den nordliga breddgraden.

Nevada

Nevada delar öknar med Kalifornien. Mojaveöknen sveper över hela södra delen av den stat där den möter Great Basin öknen. Great Basin öknen täcker nästan resten av hela delstaten Nevada. Det finns bara fickor av Nevada som inte ligger i öknen, men de är fortfarande mycket torra och varma.

New Mexico

New Mexico är hem till en del av Chihuahuan Desert. Öknen spänner 175.000 kvadrat miles. Chihuahuan Desert in i USA på gränsen mellan Mexiko och New Mexico, som sträcker sig till nordöstra hörnet av staten. Öknen gränsar till Sierra Madre bergskedjan som är vad som orsakade landskapet att bli en öken.

Texas

Texas delar också Chihuahuan öknen med Arizona, New Mexico och Mexiko. Den sydvästra delen av Texas värd Chihuahuan Desert. Den expansiva Chihuahuan Desert är större än delstaten Kalifornien. Chihuahuan Desert delar av Texas sträcker sig från öknen till halvtorra men temperaturen fortfarande fräsande.

Utah

En annan osannolikt ökenstaten är Utah. Mojave och Great Basin-öknen invaderar bergiga delstaten Utah. Den svala ökentemperaturer och latitud i Great Basin öknen gör det svårt att identifiera Utah som en stat som innehåller öknar. Mojaveöknen berör en liten bit av den sydvästra spetsen av Utah.