Veranda taket alternativ

Veranda taket alternativ


Oavsett om du lägger till en veranda eller redan har en, kan design och material som används i skapandet av din veranda tak påverkar hela utseendet på ditt hus. Vissa stilar och veranda material fungerar bättre i vissa regioner och klimat. Gör din forskning på vad som fungerar bäst i ditt område innan du bygger.

Tillägg

Beroende på sluttningen och utformningen av ditt nuvarande tak, lägga till din veranda tak till din nuvarande tak kan vara ett alternativ. Skärmtak som fortsätter strukturen för den aktuella taket tillsätts ofta när takmaterial för huvud taket byts ut, så taktäckningsmaterialet färg och slitage match. Add-on takmaterial varierar beroende på klimat och plats men kan innefatta aluminium, bältros eller skakar.

Gör det Brant

Om du bor i ett kallare klimat eller har en äldre hem, kan en brant veranda taket ger extra väderskydd. Branta, dubbelsidiga tak, som gavel eller skjul tak, har branta sluttningar på båda sidor som gör det möjligt snö och is att glida bort i stället för att sitta, skydda taket från väder skada. Eftersom branta tak är mer populära i kallare klimat, kallt väder takmaterial, såsom asfalt bältros, är mer allmänt används på sadeltak än varmt väder material, såsom aluminium.

Gå med en höft

Om du vill lägga till lite detaljer eller mer dimension till taket, kan en höft tak vara valet för dig. Med tre separata backar som sluttar ner från toppen, höft tak är gynnade val på platser som ofta upplever kraftiga vindar, eftersom höft tak motstå vind väl. Om du redan har en hip-stil tak på ditt hem, kan en höft tak på din veranda härma utseendet, skapa en enhetlig hem exteriör.

Använd Space

Om du lägger till en stor uteplats eller din veranda är stor, tycker om att använda ditt tak som en extra utomhus utrymme. Förvandla din veranda tak i en utomhus balkong eller takterrass, komplett med växter. Om du har pengar, skapa en takträdgård, eller gå grönt med ett grönt tak gjort av jord och gräs. Men innan du börjar din kreativa veranda takprojektet, vara noga med att kontrollera byggregler och veranda tak klimatkrav. Platta takterrasser fungera bättre i vissa klimat än i andra.