Hur man målar Betong Eldstäder

Hur man målar Betong Eldstäder


Du kan enkelt fräscha upp utseendet på ditt vardagsrum genom att måla din betong eldstad. Målning betong är mycket lik målning tegel, bris block eller betongväggar och golv. Innan beslut fattas om en färg färg, se till att välja färg som speciellt är framtagen för användning på eldstäder. Spis färg gjord för att tåla högre temperaturer än vanligt husfärg. Om det behövs, kontrollera med din lokala byggnormer för att ta reda på om det finns några regler i ditt område om färgtyp eller appliceringsmetod.

Instruktioner

1 Ta bort alla flisas eller flagnande färg. Om betong eldstad tidigare målade, kan du behöva skrapa ner den gamla färgen och skrubba med en stålborste för att ta bort gammal färg och skapa en slät yta. Om du har skrapat bort Flingor måla, dammsuga området för att avlägsna damm före målning.

2 Reparationsbetongsprickor. Betongfyllmedel kommer i en flaska eller ett rör och har en konsistens som liknar caulk. Det kan lätt pressas till små och medelstora sprickor. Fyll några hack och sprickor med spackel och låt torka helt innan du fortsätter.

3 Täta betongen. Du kanske inte har fukt kontrollfrågor i en ovan jord konkret spis, men med något konkret kan det finnas vissa läckage av fukt när atmosfären är våt. Sealer förhindrar färgen från flagna på grund av kondens från betongen.

4 Applicera betong primer. Vissa murade primers har en inbyggd sealer, så du kan välja att köpa en två-i-en sealer-primer. Se till att någon primer du väljer är godkänd för spis användning och följer lokala brand- och byggnormer.

5 Måla den öppna spisen. Använd en liten pensel för att skära i runt kanterna och en rulle för att snabbt tillämpa ett jämnt lager i ansiktet av den öppna spisen. Två tunna lager fästa i allmänhet bättre än en tjock päls.