Konserveringsmedel i öl

Konserveringsmedel i öl


Tyskarna i 16-talet hade rätt idé. Öl, sade de, inte bör innehålla något annat än vatten, korn och humle. Att åtminstone var tanken bakom den tyska öl renhet lag 1516. Samtida öl, men innehåller ibland tillsatser som avviker lite från den berömda Reinheitsgebot den tyska termen för öl renhet lag. Men amerikansk lag tvingar bryggerier att lämna konserveringsmedel i endast sällsynta fall. Det är dock möjligt att härleda vad som kan vara i USA öl genom att undersöka rutinerna i andra länder och historien om öltillverkning.

naturliga Konserveringsmedel

Konserveringsmedel i öl


Öl bryggt enligt renhetslagen inte innehåller konserveringsmedel: alkohol och humle. Alkohol är ett naturligt konserveringsmedel som bekämpar bakterier. Brewers hoppas att jäsning och produktion av alkohol kommer att ske tillräckligt snabbt för att ympa brygden. Tillsatsen av humle, som förlänar en bitter eller citrussmak att brygga, också fungera som ett konserveringsmedel, enligt Oregon Humle kommissionen.

Australiens Regler

Konserveringsmedel i öl


US öl bryggerier är skyldigt att offentliggöra endast en handfull av tillsatser, enligt International Center på alkoholpolicy. Framför allt måste bryggerier avslöja om en öl innehåller svaveldioxid överstigande 10 delar per miljon, och gul nr 5. öldrickare down under har en bättre förståelse av konserveringsmedel i deras öl. Australien och Nya Zeeland fram en lista över konserveringsmedel enligt ett kombinerat Food Standards Code. Lagen kodifieras viktiga konserveringsmedel och listar vanliga produkter som kan innehålla dem. Öl konserveringsmedel innefattar svaveldioxid, sorbinsyra, Etyl-para-hydroxibensoat, propylparaben, metyl-para-hydroxibensoat, bland andra. Fosters, till exempel, konstaterar att dess produkter innehåller en liten mängd av svaveldioxid. Svaveldioxid förekommer naturligt som en del av bryggningsprocessen, men också till. Men kom ihåg att kemikalier som visas på Aussie listan är inte nödvändigtvis i varje öl i Australien eller något annat land.

Formaldehyd

Formaldehyd används av vissa bryggerier att bevara hållbarheten och förbättra tydligheten i öl. Kinesiska forskare i en studie 2006 konstaterade att formaldehyd brukade vara en utbredd processhjälpmedel men faller i onåd som svar på konsumenternas förväntningar. Forskarna över akademisk litteratur och rapporterade att i en 2005 europeisk studie, 65 procent av de europeiska öl innehöll en detekterbar mängd av formaldehyd. I rapporten konstateras att formaldehyd kan bilda naturligt som ett resultat av jäsning. I samtliga fall var halterna av formaldehyd hittats under nivåer som anses farliga av Världshälsoorganisationen.

Öl utan Konserveringsmedel

En handfull av bryggerier har utropat avsaknad av konserveringsmedel i deras öl. Straub öl, Coors och öl bryggt av Unibroue alla notera frånvaron av konserveringsmedel i deras öl.