Hur man spray ett staket

Hur man spray ett staket


Färgning är ett bra sätt att hålla en jämn färg i hela livet av ett staket. Med hjälp av ett lufttomt, elektriska tryckspruta är det snabbaste sättet att få ett jämnt lager av färg. Studera din spruta anvisningen noggrant för att se till att du förstår dess specifika inrättas och förberedelser, varje varumärke är annorlunda. När du väljer fläck, förutom färg, du kommer också att vilja jämföra andelen fasta ämnen i varje produkt. En högre andel är lika med bättre kvalitet. Du bör också bestämma om du föredrar att använda en olje- eller vattenbaserade fläckar.

Instruktioner

1 Rengör staketet med hjälp av ett tryckmunstycke på trädgårdsslang och bra stel kvast för att avlägsna damm och smuts. Om stängslet har tidigare målat, använd en styv stålborste för att borsta bort alla flingor eller löst material från den ursprungliga pälsen.

2 omfatta allt som kan skadas av fläcksprutdimma med plastfolie och maskeringstejp. Täck sidospår och andra väggytorna som kommer i kontakt med stängslet. Ta bort möbler, trädgård skulpturer och andra föremål från närområdet. Välj en dag som är relativt stilla med en temperatur över 10 grader Celsius och en prognos utan nederbörd under 24 timmar.

3 Kontrollera att vara säker på att alla filter i tanken och i spolhandtaget har rengjorts grundligt. Kör en liten mängd rent vatten eller förtunning genom sprutan innan du lägger fläck. Använd vatten innan vattenbaserade fläckar och tunnare innan oljebaserade fläckar. Detta bidrar till att säkerställa att slangen och munstyckena är allt klart och fungerar som den ska.

4 Fyll tanken med fläcken. Följ anvisningarna på etiketten på fläcken och färgtillverkaren rekommendation för gallring, om det behövs. I allmänhet kan vattenbaserade fläckar spädas med vatten, kan oljebaserade fläckar förtunnas med thinner eller lacknafta. Använd luktfri förtunningsmedel för minskade rök.

5 Prime sprutan ordentligt för att försäkra trycket slangar fylla korrekt. Det korrekta förfarandet varierar från spruta till spruta. I allmänhet, vrid sprutan till prime och rikta sprutmunstycket i en tom hink med munstycksspetsen bort. Tryck sprayavtryckaren och låt pumpen gå tills fläcken rinner in i skopan. Låt på avtryckaren och byt ut munstycksspetsen.

6 Spraya stängslet jämnt, rör sig upp och ner, eller från sida till sida med korn av stängslet. Upprätthålla ett lika stort avstånd från stängslet vid alla tidpunkter, normalt 10 till 12 inches från ytan. Håll sprutan i rörelse och använda även stroke släpper avtryckaren efter varje slag. Håll inte sprutan på ett ställe för länge för att minska puddling och droppar. Ta din tid och något överlappar sprutan slag för att säkerställa att hela ytan av stängslet är täckt.

7 Rengör sprutan noggrant och kör tunnare eller vatten genom att helt klart något fläck från sprutan. Följ tillverkarens instruktioner för att förbereda sprutan för lagring, många sprutor kräver en liten mängd olja primas in i pumpen för att skydda den.