Hur man rengör och återställa glans på badrum kakel

Hur man rengör och återställa glans på badrum kakel


Daglig användning av badrum kommer att resultera i en ansamling av smuts, mögel, tvålskum och mögel. Lyckligtvis, badrum kakel har en jämn, icke-porös yta konstruerad för att tåla dessa gemensamma badrum problem och möjliggöra en enkel sanering. Med rätt verktyg och lite hårt arbete, kan du återställa glans till ditt badrum kakel.

Instruktioner

1 Sweep badrum kakel med en kvast och damm pan för att ta bort smuts.

2 Häll lika delar blekmedel och varmt vatten i en ren sprayflaska. Spraya injekteringsbruk - de linjer som skiljer brickor - med blandningen blekmedel-vatten och skrubba med en gammal tandborste. Detta kommer att rengöra och bleka injekteringsbruk. Torka plattan med en fuktig trasa för att avlägsna blek återstod.

3 Skapa en pasta med en kopp destillerat vit vinäger, 1 kopp salt och en kopp bakpulver. Applicera pastan till en fast-on smuts eller grime på badrum kakel. Skrubba området med en svamp. Använd en bomullstuss boll att komma in i sprickor och hörn. Torka pastan bort med en fuktig trasa.

4 Skapa en lösning av lika delar destillerat vit vinäger och vatten. Mätta en svamp i blandningen och vrida ur överflödig vätska. Skrubba badrum kakel med svampen. Starta i slutet av golvet längst bort från dörren och arbeta mot utgången. Låt plattorna lufttorka.

5 Fyll en liten behållare med citronsaft. Mätta en ren svamp i citronsaft och torka badrum kakel. Detta kommer att göra plattor glans och fylla ditt badrum med en frisk, citrus lukt.