Hur man ansöker om pass

Hur man ansöker om pass


Pass i Storbritannien utfärdas av identitets- och Passport-tjänsten och kan ta upp till sex veckor att komma fram. Första gången sökande måste vara minst 16 och delta i en intervju. Pass måste förnyas vart 10 år, eller när det inte finns något utrymme kvar för visumstämplar.

Instruktioner

applicering Online

1 Besök Identity & amp; Passport-tjänsten ansökningsblankett on-line på https://passports.ips.gov.uk/epa1r1a/index.aspx.

2 Click & ldquo; Börja ansökningsprocessen & rdquo; längst ned till höger på sidan. Bekräfta att du håller med information om avgifter och väntetid genom att klicka på & ldquo; ja & rdquo; i den första rutan och & ldquo; Nej & rdquo; i den andra innan du fortsätter genom att klicka på & ldquo; Nästa & rdquo ;.

3 Klicka på knappen bredvid beskrivningen av den typ av pass du söker. Välj om du föddes i Storbritannien, mata in ditt födelsedatum i rätt fält och ange om du är en brittisk bosatt och om har förts upp på några pass i det förflutna genom att klicka antingen "ja" eller "nej" knapparna. Klicka & ldquo; Nästa & rdquo;

4 Välj ytterligare tjänster du behöver genom att klicka på kryssrutorna bredvid beskrivningarna. Välj om du vill inkludera en blindskrift klistermärke i passet, begära handlingar som lämnats in som ska returneras av säker leverans eller besluta att välja en 48 sida pass. Klicka & ldquo; Nästa & rdquo; när denna sektion är klar.

5 Skriv in ditt namn, adress och kontaktuppgifter till de obligatoriska fälten och klicka på & ldquo; Nästa & rdquo ;. På nästa sida anger din födelse information i varje fält. Information som krävs innefattar födelseland, principality, stad och kön. Klicka & ldquo; Nästa & rdquo; När du har slutfört det här avsnittet.

6 Bekräfta eventuella tidigare pass du kan ha tagits på, bör du ha valt alternativet i steg 2. Klicka & ldquo; Nästa & rdquo; en gång gjort och du kommer att tas till en sida med en sammanfattning av den information som du just angett. För att bekräfta, klicka på & ldquo; Nästa & rdquo; och sedan & ldquo; Skicka ansökan & rdquo; på nästa sida.

7 Skriv i papperskopia av blanketten Identity & amp; Passport skicka dig när det anländer flera veckor senare. Skicka nationella identitetskort eller personbevis, en ny giltig kontrasignerat passfoto och ett av följande: din mamma eller pappa & # 039; s födelse, registrering eller naturalisering certifikat eller pass som är giltigt vid tidpunkten för din födelse, om du är ansöker om ditt första pass. Dina handlingar skall vara original, och inte fotokopior eller skannar. Skicka din gamla pass eller din sista ifyllda blanketten om du förnyar ditt pass. Skicka standardavgift tillämpas och pund; 77.50 (i juni 2010), oavsett programtyp.

8 Delta kontrollen intervjun om du är en första gången sökande, du kommer att kontaktas via telefon i förväg för att ordna detta. Tillåt flera veckor för ditt pass för att komma med säker leverans.

Tillämpa via Post

1 Skaffa en kopia av standard pass ansökningsblanketten. Dessa finns tillgängliga från postkontoret och kan beställas på Direct.gov.uk eller genom att ringa Identity & amp; Pass Tjänster 0300 222 0000.

2 Fyll i formuläret med versaler med svart bläck. Lägg ditt namn, adress, kontaktuppgifter, tidigare informationspass och deklarations fält. Inkludera ett giltigt pass fotografi som är kontrasignerade på baksidan om du är en första gången sökande, tillsammans med en referens.

3 Sortera alla verifikationer du behöver. Om du är född efter 1983 kom ihåg att inkludera ditt fullständiga födelsebevis, i motsats till den korta formen.

4 Skicka ansökan till Identity & amp; Pass tjänster tillsammans med alla styrkande handlingar som krävs för din ansökan. Inkludera standardavgift anmälningsavgiften på och pund; 77,50 som täcker förstagångsansökningar och förnyelser.

5 Delta kontrollen intervjun om du är en första gången sökande, du kommer att kontaktas av Identifiera & amp; Tjänstepass i förväg för att ordna detta. Tillåt flera veckor för ditt pass för att komma fram via säker leverans.