Problem med Hankook däck

Problem med Hankook däck


Hankook Tire, en av världens största tillverkare av däck för personbilar, utfärdade en säkerhets återkallelse 2010. Förare upplever problem med Hankook däck bör rådfråga National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) eller tillverkaren att avgöra om deras däck kan ha varit under förutsättning att denna återkallelse att få gratis ersättare.

Tidsram

Den 17 december 2010 informerade Hankook Tire NHTSA att det skulle påminna om 17,729 däck. På den tiden uppskattade Hankook det skulle börja meddela alla ägare registrerade däck i januari 2011.

defekt Beskrivning

Vissa Hankook däck i storlek P265 / 70R17S RH03, som såldes som ersättningsdäck för personbilar, kan innehålla ett fel som prestandatester visar kan orsaka däcken för att uppleva mindre än väntat sidovägg prestanda.

Risk

Tidig förslitning av sidoväggarna hos dessa Hankook däck kan orsaka en punktering. Ett däck blowout kan orsaka en farlig olycka som kan leda till personskador och / eller skador på fordonet.

Reparera

Hankook kommer att ersätta de återkallade däck kostnadsfritt. Anmälan började i januari 2011 till däck ägare på skiva med Hankook. Förare som inte registrerar sina däck kanske inte har fått återkallande anmälan. Berörda konsumenter bör kontrollera med NHTSA eller tillverkaren att avgöra om deras däck kan påverkas av detta problem.