Frisyrer av 1880-1890

Frisyrer av 1880-1890


Viktorianska eran folk på 1880-talet och 1890-talet upplevde en mängd olika stilar och mode. Vissa frisyrer förändrats snabbt under 1880-talet, medan andra förblev statiska och ändras lite från deras motsvarigheter i det föregående årtiondet. Jämfört med vår nuvarande talet, var män och kvinnors frisyrer mycket annorlunda. Kvinnor bar sitt hår långt och män hade deras kort, med några få undantag.

Lugg

Bangs eller fransar blev populär i början av 1880-talet. Efter att ha kommit på modet under det senaste årtiondet, har frans ofta bärs i en avslappnad stil. Under senare delen av 1880-talet, var frans vuxit ur. Dessa längre lugg har mittbena. I slutet av 1880-talet, var frans också ibland begränsad till några små rankor. På höjden av bang popularitet, vissa kvinnor bar en "falsk lugg" så att de kunde idrotten stil utan att skära håret. Bangs, fortfarande bärs på 1890-talet, blev mindre fashionabla mot slutet av seklet till förmån för enklare frisyrer.

bullar

På 1880-talet, var kvinnors hår hålls länge. Kort hår på en kvinna var sällsynt, men skådespelerskor skulle klippa sitt hår för att spela pojke roller. De flesta kvinnor bar sitt långa hår dras upp i en bulle. Placeringen av bun och huruvida håret drogs tätt eller slitna löst varieras genom år och ofta kompletteras mode i klänning. Medan 1880-talet såg stramare och enklare bullar, som skiljer sig från 1870-talet stilar stora, genomarbetade bullar ofta understödda av löshår, 1890-talet såg en lösare bouffant stil.

Håraccessoarer

I 1880-talet frans ibland imiterade med en falsk lugg hår bit. Kvälls frisyrer ingår en stjärna eller halvmåneformad diamant klipp. Hår ofta dekorerade med juveler för kvällen. Fjädrar, band och blommor var också populära håraccessoarer. Dessa utsmyckningar antingen slitna enkelt eller arrangerade i utarbeta stilar för speciella tillfällen.

Män hår

Mäns frisyrer inte förändras så snabbt som de av kvinnorna. På 1880-talet, män hade sitt hår ungefär samma som de gjorde på 1870-talet: kort och med en sida del. På 1890-talet var män hår slitna mycket kort, och valross mustasch blev populär. Polisonger var också slitna länge, men det var en övergång till att vara renrakad hela 1880-talet och in på 1890-talet.