Hur Vatten Växthus

Hur Vatten Växthus


Växter i ett växthus berövas vatten från atmosfären och är helt beroende av deras växthus operatör att ge fukt. Genom att känna till idealiska förutsättningar för växthusväxter, som vattning tillbehör kommer att tjäna dem bäst, och sätt att kontrollera luftfuktigheten kommer alla att hålla jorden på optimal fuktnivå. Om du är ny på växthusträdgårdsarbete, inte bli förvånad om det tar ett tag att räkna ut nyanserna i vattna växter i ett växthus. Rätt vattning schema kräver övning och tålamod.

Instruktioner

1 Förstå allmänna krav vattning för olika växter. Mogna växter och stora anläggningar kräver mer vatten än små, omogna sådana. Under sommaren, växter i varma växthus kräver mer vatten än växter i kalla hus under vintern. De höga temperaturerna i sommar växthus kommer snabbt torka ut växter, medan övervattning på vintern kan orsaka en rad svampsjukdomar.

2 Applicera en mild ström av vatten i en mängd som är lämplig för varje anläggning.

3 vattenväxter i kvällen, när temperaturen är svalare.

4 Vatten växter när de översta 2 inches av marken är torr. Denna praxis hjälper dig att undvika övervattning, som berövar en växtens rötter syre och är lika skadligt som att låta växter torka ut.

5 Ge växter en snabb drink. Sedan vattna dem igen mer noggrant, tills vattnet börjar bara att flöda ut ur botten av krukan så att du vet att det har drabbat rötterna. Fyll krukan till kanten och låt vattnet sjunka in.

6 Betrakta installera ett bevattningssystem, särskilt i stora växthus. Hand vattning kan bli ganska knepig som antalet växter växer.

7 Läs om droppbevattning. Droppbevattning ger vatten direkt till växtens rötter och gör trädgårdsmästaren att reglera mängden vatten och bevattningsfrekvens. En droppbevattningssystem som är ansluten till en timer tillåter trädgårdsmästaren att lämna växthuset obevakad utan att frukta för växternas överlevnad.

8 Överväga att installera en imma system. Misting system är älskade för sin förmåga att vattenväxter jämnt. De är utmärkta för bevattning sällsynta blommor, som orkidéer. Imma system kräver lämpliga dräneringssystem, eftersom allt vatten måste strömma ut ur växthuset för att förhindra mögel, algtillväxt och röta.

9 Damp ner växthuset. Blöt växthus golvet och iscensättning att öka luftfuktigheten, särskilt när vädret är varmt och torrt. Denna praxis bidrar också styra röda spindelkvalster och mjöldagg, som föredrar torra förhållanden.