Fördelar och nackdelar med Terrazzo Flooring

Fördelar och nackdelar med Terrazzo Flooring


Tillverkad av flis av glas, marmor och granit, terrazzo golv ger en elegant, lyxig look till många moderna bostäder. Den har en mycket polerat utseende och jämn yta, som sten och glaschips är inneslutna i betong eller harts. Terrazzo golv är en arbetsintensiv produkt, och kan spridas på plats eller som färdiga plattor. Om du funderar på att använda terrazzo golv i ditt hem, är det viktigt att beakta både fördelar och nackdelar med produkten innan ett slutligt beslut.

Elegant

Den främsta anledningen till att husägare anser terrazzo golv är dess moderna, elegant utseende. Terrazzo golv har en högglanspolerad, slät yta, som fungerar särskilt bra i moderna bostäder.

Unik

Förr i tiden, kontor och offentliga byggnader var de enda egenskaper att använda terrazzo golv. Med terrazzo golv i ditt hem kommer att ge det en distinkt, speciell känsla. Dessutom, cementmosaik finns i en mängd olika färger, så att du kan utforma intressanta mönster för ditt golv. Om du avstå från plattor och väljer att ha terrazzo golv sprids på plats, kan leverantören lägga i marmor, glas och granit marker i olika färger och mönster enligt dina specifikationer för att skapa en one-of-a-kind golv.

Tålig

Eftersom marmor, glas och granit chips är inneslutna i betong, bär terrazzo golv mycket bra. Detta gör det till ett särskilt bra alternativ för områden i hemmet som ser tung trafik, såsom foajén, hall, vardagsrum eller kök. Den är vattentät också, så det är ett bra val för badrum. Om slitage skulle uppträda, kan det vara lätt lackeras.

Underhåll

Terrazzo golv är lätt att rengöra. Sotning med en kvast är allt som normalt krävs på en daglig basis, och en mopp fuktad med en urvattnad hushåll rengöringsmedel kan användas varje vecka för djupare rengöring.

Kosta

Eftersom det är en sådan arbetsintensiv produkt, kan materialen för terrazzo golv vara ganska kostsamt. Enligt HGTV, prissättning för cementmosaik varierade från £ 4 till £ 6 per kvadratfot och med 2010, vilket gör det till ett av de dyraste hårda golv alternativ tillgängliga för husägare.

Professional Installation

Installationen av terrazzo golv är så svårt att det måste vanligtvis göras av en fackman. Detta gäller särskilt om du väljer att ha golv sprids på plats.

Hal

Den mycket polerad yta av terrazzo golv gör det extremt hala, så halkar och faller är inte ovanliga. Som ett resultat, är det i allmänhet inte ett bra val för hem med små barn eller äldre individer.

Kall

Marmor och konkreta material terrazzo golv gör ofta det kallt under fötterna, vilket kan vara obekvämt på vintern eller kallare klimat.

ingen Cushioning

Det inte finns någon dämpning under terrazzo golv, så det kan vara obekvämt att stå på under längre tidsperioder. Dessutom bristen på dämpning innebär golvet inte absorberar ljud, vilket kan vara ett problem om du använder den på en övre våning.