Hur att rensa upp i Aktivitetshanteraren Processer

Hur att rensa upp i Aktivitetshanteraren Processer


Windows operativsystem använder ett program som heter Windows Task Manager för att visa aktivt kör processer eller program som du har startat, processer som startade vid slår på datorn, systemprestanda, nätverk information och datoranvändare information. Fliken Processer i Aktivitetshanteraren detaljer allt datorn bearbetar på dess nuvarande skick. Många av punkterna på listan är onödiga och börda datorns prestanda; korrekt identifiera dessa och eliminera dem är bland de bästa alternativen för att påskynda din dator.

Instruktioner

1 Tryck på Ctrl + Alt + Delete på Windows XP eller tidigare, eller Ctrl + Skift + Esc för senare versioner av Windows, för att få upp Aktivitetshanteraren.

2 Expandera "Processer" -fliken från toppen av fönstret om det inte redan är markerat; detta tar upp en lista över alla program (aktiva och bakgrund) körs nu på datorn.

3 Sortera listan efter användarnamn genom att klicka på kolumnrubriken med samma namn. Detta kommer att dela dem med "SYSTEM" av ditt användarnamn och andra rörliga kategorier. Processer under användarnamn som är skrivna med versaler bör lämnas ensam, eftersom "döda" dem (slutar processen) kan ha skadliga effekter.

4 Resort listan med "Memory" eller "Minnesanvändning" (beroende på vilken version av Windows) så att processer som använder mest fysiskt minne (RAM) är på toppen av listan. Om dessa processer är lätt identifierbara genom deras namn, som "firefox.exe", "Adobe_Updater.exe" eller "iTunesHelper.exe", då kan du avsluta dem genom att markera dem och klicka på "Avsluta process."

5 Läs beskrivningen av processer i kolumnen "Beskrivning" för att identifiera processer med obestämbar namn som kan vara av engångstyp utan att orsaka biverkningar. Till exempel, verkar "mswinext.exe" viktigt vid första anblicken, men beskrivningen visar att det är bara en Microsoft Bing sökmotor förlängning och kan dödas.