Hur man fångar en Spiny hummer

Hur man fångar en Spiny hummer


Dykning för taggig hummer är inte så svårt, men det kräver tålamod, timing och några bitar av utrustning som en kittling pinne. Tickle klubbor är plast eller metallstänger om en gård i längd. De används för att "kittla" baksidan av hummer att övertyga det att något försöker få den bakifrån. Detta lockar det ur sin håla, så att du kan fånga den. Med lite övning kan du äta hummer du fångat själv på nolltid.

Instruktioner

1 Leta reda på languster genom att söka längs klippavsatser och kanter korallrev. Leta efter tips av sina antenner gräva ut från sprickor och under lister.

2 Tillvägagångssätt hummer försiktigt med kittla stick i ena handen och handen netto i den andra. Försök att placera nätet till inom en fot av hummer utan spooking det. Håll nätet mycket stilla.

3 Skjut kittla stick förbi hummer. Låt inte pinnen vidröra hummer ännu eller det kommer tillbaka till sin lya.

4 Placera kittla stick på toppen av hummer svans och försiktigt och upprepade gånger trycka på svansen med slutet av pinnen.

5 Placera hand nätet bakom hummer. När Hummer är fri från sin lya trycker hummer stadigt på huvudet. Det kommer att reagera genom att vända sin svans att simma bort. Om ditt nät är korrekt placerad bakom hummer, kommer det att simma rakt in i nätet.

6 Vik nätet stängdes för att fånga hummer. Ta hummer genom nätet för att immobilisera den. Mät hummer så att den är laglig storlek. Försiktigt bort hummer från handen nätet och placera den, svans först i fångstpåsen. Stäng spärren påsen ordentligt för att förhindra flykt.