Schnoodle Breed Information

Schnoodle Breed Information


Den Schnoodle är en hybrid korsning av pudel och Schnauzer purebreds. Som en blandras, Schnoodles är berättigade till renrasiga register, såsom American Kennel Club, även om de kan registreras med den amerikanska Canine Hybrid Club. Schnoodles räknas inte purebreds eftersom de inte "ras sant", vilket innebär att de egenskaper som uppvisas är inkonsekvent och till stor del bero på storleken, temperament och generations kors tiken och pappa. Medan första generationens korsningar --- bestående av två purebreds --- komma närmast uppvisar konsekventa egenskaper, många uppfödare tillåta Schnoodles att avla med purebreds, som kallas en tillbakakorsning, eller med annan Schnoodles, en så kallad multi-generation kors.

Storlek

Schnoodle Breed Information


Som med alla egenskaper, storleken på Schnoodle beror till stor del på storleken på renrasiga, vare sig det Giant, Standard, Miniature eller Toy. Medan den Miniature Schnoodle, som väger 4,99 till 6.35kg., Är den vanligaste Schoodle storlek, kan många större hybrid variationer uppfylla eller överstiga 22,7 till 29.5kg. Toy Schnoodles --- den ovanligaste variationen --- väger mindre än 4.99kg. fullvuxen.

Täcka

Kanske en konsekvent faktor som du kan räkna med en Schnoodle är deras icke-shedding päls. Detta beror på det faktum att båda Schnauzer och Pudel purebreds besitter icke-shedding rockar, även om Schnauzer s är grov och sträv medan pudel är mjuk och lockigt. Av denna anledning, kan längden och texturen hos Schnoodle rockar variera inom vida gränser från kull till kull, och även inom kullar. Möjliga färger är svart, solbränna, aprikos, vit, grå, fantom --- black and tan --- och även spotted "party" färg blir allt mer populärt i Pudel purebreds.

Temperament

Schnoodles är lojala, lekfulla och mycket intelligenta hundar som kommer bra överens med barn, andra hundar och andra husdjur. Även icke-aggressiva till sin natur, är Schnoodle skyddande och kommer att varna dig om potentiell fara eller bara tillvägagångssättet för det okända. Schnoodles tenderar att skälla ofta och med uppsåt, en egenskap som uppvisas i renrasiga Schnauzers samt Poodles.

grooming

Schnoodles kräver vecka borsta och månads bad. Schoodles med mjukare, lockigare rockar såsom renrasiga pudel kan även kräva professionell grooming. Medan en Schnoodle med en "Pudel-cut" kan misstas för en renrasig pudel, Schnoodles med längre, Schnauzer liknande kappor ofta likna renrasiga Schnauzer.

Utbildning, aktivitet och livslängd

Schnoodles kräver en daglig körning, rask promenad eller ens en bakgård omgång hämta för att vara lycklig. På grund av sin mycket intelligenta natur är Schnoodles lättlärd och väl lämpade för agility, flyball och långdistanslöpning. Den genomsnittliga livslängden för en Schnoodle är 12 till 16 år, men mindre sorter tenderar att leva längre än sina större motparter.