Det bästa sättet att rengöra en silverkedja

Det bästa sättet att rengöra en silverkedja


Silver är en av de mest populära prydnadsmetaller och används ofta i alla former av smycken, inklusive silverkedjor. En silverkedja gör en slående halsband eller armband. En kedja kan bäras ensam eller med bifogade pärlor, stenar, berlocker och andra utsmyckningar. Det är en look som aldrig går ur stil. Emellertid en silverkedja kan lätt matt - det kommer att vända gråsvart som reaktion på produkter före i luften. Traditionella silverputsmedel innehåller kraftfulla lösningsmedel som kan orsaka njur- och leversjukdomar, fosterskador, nervsystemet problem och cancer, enligt University of Florida. Det är klokt att rengöra silverkedja med säkrare ingredienser för att återställa sin glans och skönhet utan fara för din hälsa.

Instruktioner

1 Line botten av en grund glasskål med aluminiumfolie.

2 Häll kokande vatten i skålen tills det är halvvägs full.

3 Tillsätt 2 msk salt och 2 msk bakpulver till skål med varmt vatten och rör om med en sked för att lösa.

4 Sänk silverkedja i skål med vatten. Använd ditt finger för att försiktigt swish runt silverkedja i skålen. Se till att silverkedja är i kontakt med aluminiumfolien. Saltet och aluminium reagerar och fungerar som en magnet för att ta bort matt från kedjan.

5 Låt kedjan i blöt i blandningen i fem till tio minuter, beroende på hur illa skadat det är. Försiktigt rengöra envisa fläckar med en våt, mjuk borste tandborste.

6 Lägg till en kopp varmt vatten och 1 tsk diskmedel till den andra glasskålen. Ta ditt silver från salt och placera den i tvålvatten. Låt det dra i tre minuter, och skölj sedan med rent vatten. Polera silverkedja torr med en mjuk handduk eller mikrofiberduk.