Hur kan man få reda på vilken typ av badminton du har

Hur kan man få reda på vilken typ av badminton du har


Badmintonracketar varierar beroende på märke, form, storlek, vikt, spänning, grepp och material. Populära namn varumärke inkluderar Yonex, Wilson, Carlton och Prince. Den lämpligaste typen av racket för dig beror på om du letar efter en mer kraftfull strejk eller mer exakt mål, och hur tungt racket kan vara innan armen blir trött. Racketar kan kosta mellan £ 6 till £ 58, med många anständiga kvalitet racketar i mellanklassen på £ 26 till £ 32.

Instruktioner

1 Titta på formen på rackethuvudet. Om det är fyrkantig, med en platt topp och rundade hörn, har du en isometrisk racket. Dessa ger en större yta som kallas sweet spot, för enkel, kraftfull hits, och är bra för nybörjare. Om rackethuvudet är oval, har du en konventionell racket. Dessa har mindre sweet spot yta men i allmänhet ger mer exakta och kraftfulla träffar. Dessa är den typ mer vanligt förekommande i turneringar.

2 Kontrollera kon racketen, där axeln möter grepp. Det är där du vanligtvis hittar "U" specifikation, indikerar viktintervall av racketen. De flesta tillverkare har 2U, 3U och 4U. Du kommer att behöva kontrollera med tillverkaren, eftersom vissa etikett sina tyngsta racketar med de minsta U nummer och andra märka sina lättaste racketar med de minsta U nummer. Standardvikten för ett racket är mellan 80 och 95 gram.

3 Titta under U specifikation för att hitta den "G" specifikation. Detta visar storleken på greppet, som är i allmänhet mellan 3,25 och 4 inches. Ju större handflatan, bör större greppet vara. Om du har ett grepp som är för stor för din hand, det finns inte mycket du kan göra med den. Men om greppet är för liten, kan man slå in den med ersättningsgrepp för att göra den större.

4 Titta på racket axeln att ta reda på vilket material racketen är tillverkad av. Medan äldre racketar var gjorda av trä, de flesta moderna racketar av kolfiber. Men vissa billigare racketar av aluminium, vilket inte är lika hållbart.