Hur man gör en hemmagjord dropp system

Hur man gör en hemmagjord dropp system


En hemmagjord droppbevattningssystem är ett medel för en amatör trädgårdsodlare eller husägare att dra nytta av dropp bevattning utan att samla kostnaderna för ett kommersiellt system. Fördelarna inkluderar vattenvård genom eliminering av avdunstning och djup infiltration, förenklad leverans gödningsmedel och en konstant vattenförsörjning till växterna utan kräver ständig uppmärksamhet. Gör det själv droppbevattning metoder varierar från individ plastbehållare droppa mekanismer för gravitationsmatade inline dropparna i samband med slang till en vattenkälla. Ju mer komplex dropp system, desto mer tid krävs, men även stora hemlagad system är enkel att konstruera.

Instruktioner

1 Borra ett 1/4-tums hål i sidan av den 5-gal. hink, en tum ovanför botten. Skjut röret eller slangen 3 inches i hålet i hinken. Inne i hinken, skjut hullingförsedda nippel av filtret in i änden av slangen. Silikon runt tröskeln skopan och slangen, både inom och utanför skopan. Placera hinken på stativet. Ju högre ställning i förhållande till genomförandemekanismerna, desto mer vatten tryck linjen bär. Låt silikon härda medan konstruera resten av systemet.

2 Hammer Ribbor, insatser eller häftklamrar i marken eller potten bredvid varje planta du vill droppa bevattna. Lawn häftklamrar är tillräckligt robust - och mindre visuellt påträngande än stavar och ribbor - om du håller på att bygga ett inline dripper system. För plastflaskor eller behållare, är ribbor eller insatser som krävs för att stödja vikten av leveransmekanismer.

3 Kör slangen från skopan till närmaste spel, sedan nästa närmast, sedan nästa. Fortsätt lägga ut tills det finns slang bredvid varje insats eller stapelvara. Om du använder inline dropparna, skär slangen i halv bredvid varje insats med en snickarkniv och anbringa en dripper. För att göra detta, skjut slutet av en av slangarna över en av dripper bröstvårtor och andra över den andra bröstvårtan slangen. Fäst en terminal dripper i slutet av slangen med samma metod.

4 Borra ett 1/4-tums hål, 2 inches från botten, på vardera sidan av varje plastflaskor eller behållare, om detta är det system du håller på att bygga. Borra två 1/16 tums hål i locket på varje flaska eller behållare. Skjut slangänden i hålet på en sida av behållaren, över omkretsen och ut genom det andra hålet. String alla containrar på slangen. Skjut ner dem linjen och på plats bredvid lämplig insats eller ribba. Den första behållaren är associerad med den första ribba eller staven, det andra du strängen tillhör bredvid det andra närmast insatsen till hinken stativet och så vidare. Knyt en knut i slutet av det kirurgiska slangen när alla dina containrar uppträdda.

5 plastbandet behållarna läkten eller insatser eller dropparna till häftklamrar. Rotera behållarna på slangen locket nedåt. Se till locket eller dripper är inom 4 inches av stjälken av växten. Du kan ta bort insatser, ribbor och stigbygeln, flytta dem och åter hamra dem på plats vid behov. Vid varje stav, dra slangen genom behållaren 3 inches i en riktning eller den andra. Skär en 1/16 tums skiva genom slangen i sidled. Skjut slangen tillbaka till sitt ursprungliga läge, segmentet inuti behållaren.

6 Tillsätt vatten till hinken och kontrollera leveransmekanismer. Vrid brickan på dropparna att leverera mer eller mindre vatten. För plastbehållare, om det krävs mer vatten, borra flera hål i locken.