Hemlagad RC Flygplan

Hemlagad RC Flygplan


Att bygga en RC flygplan utan fördelarna med ett kit kan vara både roligt och frustrerande. Till skillnad från ett kit, är du inte begränsad till modellen utformning, storlek eller material som används. Du kan experimentera med befintliga flygplanstyper eller pilla med flygplan som aldrig lämnat ritbordet. Att bygga från scratch tar lite mer trial and error än ett kit plan, men med tid och ansträngning du kan bygga en modell som är mycket mer än en kopia, kan du bygga en unik flygplan som speglar din kreativitet i varje skede av byggprocessen .

Byggmaterial

Välj byggmaterial med omsorg. Det val du gör kommer att avgöra inte bara motorstorlek du behöver för att kompensera för vikten men flygegenskaper ditt flygplan också. De vanligaste materialen som används för mindre plan är skogen. Basswood, tall, gran och balsa är de som vanligtvis finns i prop driven RC plan. Balsa är särskilt populär i lätta flygplan konstruktion på grund av sin låga vikt och hållbarhet. Om du är ute efter att bygga en större plan antingen stötta drivna eller med en jetmotor, bör du överväga att arbeta med ett kompositmaterial såsom glasfiber eller kolfiber. Dessa material är inte så lätt att forma trä, men stå upp till mer extrema flygförhållanden och kräver att du bygger färre stödstrukturer i planet kroppen när man arbetar i större skala. Ditt val i material för flås ditt plan har också en effekt av möjliga storlek och flygegenskaper. För lättare flygplan kan du använda slipat trä eller papper. För större och mer kraftfulla modeller, gör en aluminium eller Mylar-film för enkel att tillämpa, och hållbara flygplan skinn. Tänk på att den tyngre flygplanskroppen desto mer ström krävs för att driva den. Använda delar som är så lätt som möjligt som extra motoreffekt kan bara gå så långt.

flygplan Assembly

Det bästa bygger skapas under konstruktionsfasen. Designa din flygplan noggrant och fullständigt innan du köper den första delen. När du har en design som du vill kan du börja monteringen. Tälja och forma alla delar innan du påbörjar monteringen. Detta låter dig göra en torr passning av delar före applicering av limmet att kontrollera att allt är i funktionsdugligt skick. När du bygger din RC flygplan bör du göra det i modulform, fylla en kroppsdel ​​i taget. Montera vingarna separat, svansen och kroppen innan föra ihop delarna. Se till att dina interna sådana som motor och servon är lätta att nå för underhåll. Slutligen, när du har planet monterade det är en bra idé att kontrollera och vid behov korrigera sin balans. En balanserad plan innebär mindre korrigeringar förbli nivå och på rätt kurs under flygning. Hitta flygplanets tyngdpunkt och sedan lyfta den med ett snöre knutet till flygplanskroppen. Undersöka flygplanet för att se om den lutar i någon riktning. Om det lutar du vill fästa vikt vid planet i syfte att utjämna den; fästa vikt räknaren till riktningen för lutningen. När du är klar med balanserings du är redo att testa din hemlagad RC flygplan, och sedan njuta av att flyga.