Hur man reparerar en bil Tak

Hur man reparerar en bil Tak


Med tiden kan värme och fuktighet orsaka tyget taket (kallas headliner) i bilen för att lossa. I stället för den släta ytan du hade när du köpte din bil, du har flaxande hörn eller en vikande centrum. För estetiska liksom säkerhetsskäl bör du inte lämna bilens headliner i detta tillstånd. Beroende på omfattningen av lösgörande och vad är under taket tyg, kan du bestämma vilka objekt du behöver för att göra reparationen själv.

Instruktioner

1 please headliner på plats. Detta fungerar bara om det finns fiberboard mellan tyget och innertak på din bil - och om fiberboard är i gott skick, det vill säga, inte bruten i bitar från slitage eller en olycka eller på grund av vattenskador. Du kan plocka upp några dekorativa specialskruvar på din lokala bilverkstad och sätta tillbaka innertaket till taket på bilen.

2 Limma kanterna på plats igen. Om innertaket har lossnat på en kant eller ett hörn för att använda tyg lim sätta tillbaka den relativt lilla område av lös tyg. Var generös med limmet. Du kommer att vilja använda tryckstift eller häftstift att hålla limmade tyget på plats tills limmet torkar.

3 Catch tårar tidigt. Om din headliner utvecklar en liten reva eller tår, behandla det som en lös kant eller ett hörn, och limma båda sidor av tår ordentligt till bilens innertak. Återigen, vara generös med tyg lim och användning klibb eller stift för att hålla slits tyget på plats tills limmet torkar.

4 Patch hål omedelbart. Om något eller någon petar misstag ett hål i bilen headliner, måste du lappa hålet innan det blir större. Hitta ett tygstycke på din lokala tygaffär som bäst matchar din headliner. Skär en lapp något större än hålet, och tack ner med tyg lim som ovan.