Hur du väljer rätt Rim Storlek i en trumpet munstycke

Hur du väljer rätt Rim Storlek i en trumpet munstycke


Varje trumpet spelare är annorlunda och att välja rätt munstycke är en stor del av instrument set-up. Kanten på munstycket är diametern. Ju större diameter, desto större tonen producerad från ditt instrument. Denna stora tonen är ofta önskvärt i orkester spel, men större munstycken kräver mer energi från spelaren, så att en spelare måste hålla flera saker i åtanke när man väljer den bästa fälgstorlek för både ton och för spelarens individuella fysiska attribut.

Instruktioner

1 Hitta ett munstycke med en kant som passar storleken på munnen. Testa flera munstycken genom att spela en kort tre minuters till fem minuters musikstycke. Du vill spela en bit tillräckligt länge för att kunna se en ring på dina läppar efteråt.

2 Undersök ringen kvar från munstycket i en spegel för att se sin placering på dina läppar. Ringdiametern bör falla utanför toppen av överläppen. Vävnaden som omger läppen är det som ger din spelkontroll och styrka, och en del av denna vävnad måste vara inne i kanten.

3 Kontrollera placeringen av underläppen samt. Ett litet skikt av botten av läppen, utanför den mjuka köttiga delen, bör vara inom fälgdiametern samt. Den underläpp hjälper när man spelar det övre registret av sedlar. Med ökad kontroll från musklerna utanför mjukare delen av läppen kommer att hjälpa dig träffa högre toner med större lätthet. Välj en fälgdiameter som ringer båda läpparna med små delar av de yttre läpparna i ringen för kontroll.

4 Spela några prov skalor och notera hur din underläpp glider in i och ut ur fälgen. Läppen ska glida med lätthet, att anpassa sig till den nödvändiga munnen position snabbt. Om du har problem med att göra justeringar, flytta till ett munstycke med samma diameter men med en mindre skarp innerkant på fälgen. Leta efter ett munstycke som avrundar mer som det smalnar av från yttre till inre kanten.