Hur kan man förbättra globulin count

Hur kan man förbättra globulin count


Globulin och albumin är två av de viktigaste proteiner som finns i blodet. Globuliner fungera som bärare i blodet och hjälper kroppen att bekämpa infektioner. En lågt antal globulin kan indikera ett antal hälsofrågor, däribland undernäring, medfödd immunbrist och njure och leverdysfunktion.

Funktioner

Globulin kan hittas i enzymer, antikroppar och mer än 500 andra proteiner i kroppen. Det finns fyra huvudsakliga typer av globulin, bestäms av dess laddning och storlek. De grupper innefattar gammaglobuliner, beta globuliner, alfa-2-globuliner och alfa-1-globuliner.

Behandling

Det normala intervallet av globulin nivå är 2 till 3,5 g / dl. I vissa fall av lågt antal globulin, bakomliggande orsaker måste behandlas först innan du försöker höja globulin räkna. Till exempel, om orsaken är nefros, där proteiner från blod läcker in i urinen, är det viktigt att behandla sjukdomen innan höja globulin räknas.

Näring

Ett sätt att förbättra globulin nivå är att konsumera proteinrika livsmedel rika på globulin såsom soja, hampfrön, gröna bladgrönsaker, fullkorn, ägg, skaldjur och rött kött.

Kosttillskott och medicinering

Beroende på den kliniska rapporten blodet profil, kan din läkare ordinera globulin kosttillskott och medicin för att höja globulin räkna till sin normala intervallet.