Vad är Nyjer Seed?

Vad är Nyjer Seed?


Nyjer frö (nigerfrö), en gång brukar kallas "niger frö", har använts i stor utsträckning för både tama och vilda foder fågel sedan 1960-talet. Native till Afrika, anläggningens frön producerar också säljolja för användning i färger, tvålar och livsmedel där det ersätter olivolja. I vissa delar av världen, till exempel Etiopien, är fröna blandas med honung för att bilda söta kakor.

Utseende

En örtartade årlig, växer Nyjer anläggningen nästan 5 fot i höjd. Bladen visas ovala form och mäter 8 inches lång. Gul daisy-liknande blommor visas under sommarmånaderna. Anläggningen är självbefruktande men kräver hjälp av bina att pollinera adekvat. Varje flower varar ca 7 till 8 dagar, enligt Purdue University.

Odling

Odlas i hela Etiopien och delar av södra Indien, plantorna också kommersiellt producerade i liten skala i Västindien. Anläggningen är normalt odlas i tropiska områden, men har experimenterat med en livskraftig gröda i Minnesota på 1970-talet och återigen i Indiana. Tyvärr var den totala vinstmarginalen befanns sakna grund av avverknings grödans behov. Ytterligare tester har utförts i Illinois och Indiana.

avverkningsmetoder

Nyjer frön är redo för skörd 3 till 4 1/2 månader efter plantering och efter blommor har vissnat. Grödan normalt kapas med en skära och buntas för hand. När paket anläggningen anges i solen för att torka, varefter stjälkarna och blommorna slår och tröskas för hand. Frön separerar snabbt från blommorna och samlas för att samlas i säcken för sjöfarten.

invasiv Potential

Varje gul blomma producerar stora mängder utsäde som lätt sprids. Frön har potential att vara ganska invasiv till sin natur och om den tillåts växa fritt skulle innebära ett allvarligt hot mot den inhemska växter.

Svart guld

Nyjer frö betingar ett högre pris än andra fågelfrön på marknaden på grund av de höga kostnaderna för import och sterilisering. På grund av den förhöjda kostnader, har de små svarta frön kallats "svarta guldet". Alla Nyjer utsäde förs in i USA måste komma in i hamnen i New York / New Jersey. Fröna värmebehandlas för att göra dem sterila för att minska risken för skadliga ogräs såsom dodder frö som kan blandas med Nyjer frö fått fäste i USA Utsädet sedan säckar och säljs som fågelfrö. I sällsynta fall kan en bördig frö fly värmebehandling och gro under husägare fågelbordet.