Min fuschiablommor "blad har gula fläckar

Min fuschiablommor "blad har gula fläckar


Fuchsia växter har varit en favorit för amplar, krukväxter och delvis skuggade områden i ditt landskap, men anläggningen anses ett anbud perenn i USDA hardiness zoner 8 till 10. Med rikliga färgrika, exotiska letar blommor och frodig grönska, kommer fuchsior blommar under sommarmånaderna. När gula fläckar på dina fuchsia blad, är det en tidig indikation på att något är fel. Ju tidigare du kan identifiera källan till problemet och åtgärda det kommer snabbare din fuchsia växt frodas igen.

Rost

Fuchsia rost är den vanligaste orsaken till gula fläckar på växtblad. Fuchsia rost är en luftburna svampar som startar genom att skapa ljusgula, oregelbundna fläckar på de övre bladen av din fuchsia växt som snabbt förändras till pulverrostfärgad större fläckar. Svampen i allmänhet märks i slutet av sommaren till hösten för utomhusväxter, men det kan påverka inomhus fuchsior när som helst på året. Fuchsia rost påverkar kraft av anläggningen och snart lämnar kommer att börja sjunka. Plocka bort infekterade blad och förfoga över dem så snart som svampen hittas, och följer den genom gödsling att öka anläggningens kraft. Fungicide sprayer för fuchsia rost kan användas, men de bör användas lätt och med stor omsorg, eftersom fuchsia växter kan vara känsliga för sprayer.

kvalster

Röda spindelkvalster angriper undersidan av fuchsia bladen, suga vätskan från bladen och så småningom döda löv och försvagande hela anläggningen. Blad som påverkas av röda spindelkvalster kommer först att visa ljusgröna fläckar som gulnar. Snart hela blad blir gult och bladet faller från växten. När ljusgröna och gula fläckar på dina fuchsia blad, kontrollera undersidan av bladet för de små rödfärgade skadedjur. Du kan också upptäcka spindelnät. Starka blaster kallt eller kallt vatten, antingen med en slang eller dusch spray, kan slå av spinnkvalster från din anläggning. Insekts formulerade för att eliminera röda spindelkvalster kan också användas. Regelbunden imma att hålla luftfuktigheten upp håller skadedjur borta.

näringsämnen

Spårmineralbrist kan orsaka gula fläckar på fuchsia blad, även om detta är inte lika vanligt. Fuchsia växter som växer i behållare som inte har planterade med färsk krukjord eller matas under långa perioder kan uppleva magnesiumbrist som orsakar gula fläckar och striping av bladen. Blanda en uns av Epson salt i en liter vatten och administrera det till din fuchsia antingen genom sprut imma eller vatten två till tre gånger för att åtgärda bristen.

Vård

Gula fläckar på fuchsia bladen kan uppstå när du dimma eller overhead vatten anläggningen om anläggningen är i direkt solljus på en varm, solig dag. De vatten fläckar bränner anbud blad och orsaka gula fläckar. Detta gäller i synnerhet yngre plantor. Driven vattning eller brist på vatten kan vända fuchsia lämnar gul. Upprätthålla en regelbunden vattning schema att hålla jorden jämnt fuktig, men inte fuktig.