Hur kan jag dölja vinds pull-nedför trappor?

Hur kan jag dölja vinds pull-nedför trappor?


Hopfällbar rullgardinsvindstrappan är en bekväm och enkel att använda tillägg till hemmet. Trappan gör vinden tillgängliga lättare för lagring eller att göra underhåll på vinden installerade apparater (luftkonditionering, ugn, varmvattenberedare, etc.). En nackdel är takpanelen för rullgardins trappor kan vara ful.

Popcorn Acoustical Ceiling

Det mest uppenbara sättet att dölja trapp takpanelen är att applicera ett lager av popcorn akustiska tak färg som matchar taket. Pull-down trapppaneler har ofta en träram runt öppningen. Avstå denna ram kommer att lämna ett litet gap mellan taket och panelen. Målning över panelen med popcorn akustiska färg gör det möjligt för träpanel att blanda takpanelen i den omgivande finish.

Belysning

Installera pull-down trappan i ett område av taket med mycket låg belysning. En hall med överljus i ena änden skulle innebära att installera pull-down trappan i andra änden. Tanken här är inte att dölja rullgardins trappa, men placera den där den inte kommer att ses i första hand.

closet

Många garderober är stora nog att innehålla utdrag nedför trappor, även garderober inte tillräckligt stora för att gå in. Montering av trappan i en bred garderob parallellt med dörren (eller dörrar) kommer att ge utrymme för trappan för att dra tillbaka. Naturligtvis kan detta innebära att ta bort garderoben hyllan och kläder bar. Vad är viktigt att bedöma, är dock bara hur ofta du kommer att gå upp på vinden. Om det är bara en gång om året eller mindre, för att sedan snabbt ta bort objekt från garderoben tillgång trappan kan vara värt besväret. Dölja trappan i garderoben fortfarande ger tillgång till vinden ibland samtidigt som man undviker att behöva titta på takpanelen och öppna hela tiden.

Upphöjt tak

Även den första installationen är dyrt, många husägare installerar lätta isolerade undertak. Detta sänker taket några inches men minskar storleken på rummet och minskar kostnaderna klimatreglering. Installera trappan bakom undertaket avslutar dölja. Som med garderoben, men betyder det när åtkomst vinden måste du ta bort några takpaneler, men det är inte svårt. De isolerade paneler väger mindre än ett pund varje, och kan lätt tas bort och ersättas.