Utformning av ett decennium: 70-

Den 70-talet Comeback - hur man bär det idag

Utformning av ett decennium: 70-

"Stora designers av detta årtionde som Halston utformat sina kläder för dans hela natten på Studio 54, inte släpa bort på kontoret."

- Estee Stanley, Fashion Stylist.

ou love flared trousers – they're flattering and work well with that stack of gold bracelets you bought from your favourite discount store. Y ou kärlek utsvängda byxor - de är smickrande och fungerar bra med den bunt guldarmband du köpt från din favorit rabatt butik. Denna säsong du har ögonen på en söt liten omlottklänning i en fet stil. Även om dessa separerar verkar annorlunda, visste du alla dessa objekt är häftklamrar av 1970-talet mode? Varje år någon form av den tiden finner sin väg till boutique rack. Och med flera kända förespråkare, 70-talet ser verkar inte gå vägen för disco snart.

Kollar tillbaka

Historien om verkliga 70-talet stil förklaras bäst genom en av sina viktigaste leverantörerna, Cameron Silver. Silver grundade kändis gå till Vintage Boutique, så kallade decennier, 1997 i Los Angeles.

"Jag tycker att 70-talet så otroligt moderna och relevanta i det 21-talet," Silver sade. Många stora amerikanska märken blomstrade under denna period, enligt Silver, hjälpa till att definiera en generation av amerikansk mode.

Kontrasten av stilar under 70-talet har bidragit till den uppsjö av utseende av designer "i början av decenniet var ganska hippy dippy, och i slutet av 70-talet", sade Silver, "det var att komma in disco och dekadens och Studio 54 eran , med ikoner som Liza Minelli och Bianca Jagger i sin vita kostym. "

Trots populariteten av ikoniska Studio 54 fashionistas, den kulturella klimatet av 60-talet hjälpte bränsle den eleganta era av 70-talet också. "I början av 70-talet var det om counter aspekter som överförts från det sena 60-talet. Både 60- och 70-talet var decennier med extrema kulturella förändringar ", förklarade silver", som sedan återspeglades i den visuella stilen av folket. "Och 1970 mode var inte helt influerad av amerikanska trender.

"Du hade ett inflöde av asiatiska designers som kom till Paris, som Kenzo och Yamamoto, så det var denna nya asiatiska inslag," Silver sade. "Det fanns fortfarande en Bohemia, men det var en dekadent Böhmen."

Denna kombination av efterkrigstidens Bohemia, blandat med modernitet i tvärkulturella stilar liknar modeklimat idag.

Accessorize '70s stil

Enorma Hoop örhängen: Jennifer Lopez gör det, så att du kan också. En kostym smycken eller kedja modebutik säljer stora korgen för en shopper på en budget. Gå riktigt stora för en äkta 70-talet ser ut.

Fetstil Halsduk: Kolla in Diane von Fürstenberg, Missoni och Pucci s tryckta halsdukar. Du kan plocka upp liknande knock-offs i köpcentret om du inte kan köra till the real thing.

Belt Det: Plocka upp en guldkedja bälte eller en bred svart stretch bälte för en omedelbar '70s stil uppdatering. Du kan enkelt och billigt få en längd av guldkedja från en klädsömnad leverans butik.

Gå Chunky: En riktigt prisvärt och enkelt sätt att få 70-talet till din outfit är med en överdimensionerad trä halsband. Gå för ljusa röda och sura gula om din hudton kan bära det. Du kan också ha roligt att göra dessa själv. Sträng ett gäng extra stora träpärlor av varierande storlek tillsammans och du har din egen personliga "designer" halsband.

Hur man bär 70-talet Styles

Estee Stanley är en LA-baserade stylist att sådana stjärnor som Jessica Biel, Lea Michele, Penelope Cruz och Mandy Moore. Stanley sa att hon älskar '70s stil.

"Det är bra eftersom det är sofistikerad men inte täppt", säger Stanley. "Stora designers av detta decennium, som Halston, utformat sina kläder för dans hela natten på Studio 54, inte släpa bort på kontoret, så de behövde ha rörelse. Det finns en verklig ansträngning glamour om '70s stil. "

Stanley säger att det finns några enkla sätt att injicera '70s stil i din garderob. Börja med en enkel förklaring stycke.

"Oavsett om det är en omlottklänning, en overall eller en maxiskirt, kan du ta en bit och arbeta hela din outfit runt det", sade hon.

För det andra, blanda och matcha jordfärger.

"Brick rött, salvia grön, senapsgult, även sienna brun, dessa är alla färger av 70-talet som du förmodligen redan har någonstans i garderoben", sade hon. "Bara inte gå överbord och blanda ihop dem. Prova två åt gången för en mer subtil och sofistikerade 70-talet ser ut. "

Tredje, hög på guldsmycken. Stanley föreslog en "ton" av armband eller en lång hängsmycke i vackra gul-guld toner, och fjärde, plocka lättslitdelar.

"Jump är en mycket stiliserad 70-talet ser, men med en djup urringning [de] kan fortfarande vara väldigt sexigt", sade hon. "Utsvängda byxor är ett självklart [alternativ] som är också ganska allmänt smickrande. Jeans inte alltid få dig att se att mager, men facklor balansera din figur."

Flödande caftans och klänningar är en one-size-fits-all "70s val också.

Stanley sade tillbehör bör innehålla en "stor bälte" och massor av "chunky smycken."

ikoniska Style

För att få inspiration till 70s glamour, ta bilder av ledande stilikoner av eran. Silver rekommenderar titta på bilder av Bianna Jagger, Cheryl Tiegs och Diana Ross.

Det finns också många kända nutida älskare av '70s-inspirerade stil, som Nicole, Olivia Munn, prinsessan Catherine av England, Victoria Beckham och Jade Jagger.

För Silver, nyckel utseende av tiden är de minimalistiska verk av en designer som Halston, eller "en omlottklänning från Diane von Fürstenberg."

Problemet är att de flesta av oss inte har råd med äkta varan, eftersom en bra Halston jersey kväll bit skulle börja på ca £ 1170 under 2011. Silvers kändis klienter inte låta sådana artiklar stanna på sina hyllor för lång. "Om det är Halston och det är jersey, det har gått innan det anländer", sade han "Det blir inte bättre för mig. det är den mest önskvärda. "

Mode-älskare, misströsta inte. Variationer och repliker av dessa vackra klänningar kan hittas på en budget. "En ett-axeln Halston klänning troligen refereras varje säsong av dussintals moderna designers på banan," Silver sade. "The omlottklänning har blivit en icke-säsongsstapelvara i garderoben."

Detta är goda nyheter för dem av oss utan en designer vänlig bankkonto. Budget butikskedjor såsom Forever 21, Zara och H & M producerar nära kopior av nya mönster nästan lika snabbt som de kan komma ner banan, så att vi alla kan klippa dessa 70-talet stilar.

Nu om bara Studio 54 var fortfarande ett alternativ ...