Hur man installerar Bildörr Glass

Hur man installerar Bildörr Glass


Fönsterglas i bilen är en av de få saker som skyddar dess inre från yttre påverkan. Regn och andra väder kan skada elektroniken inuti bilen och kan vara en källa till irritation. Du kan täcka den med plast, men det kan bara pågå så länge. Du måste veta hur man installerar den nya glas så att du kan få jobbet gjort. Det är en relativt enkel uppgift när du vet stegen.

Instruktioner

1 Öppna bildörren och lämna det öppet.

2 Ta bort skruvarna som håller fast dörrpanelen på ramen. Mängden och placeringen av skruvarna varierar beroende på vilken typ av bil. De flesta fordon har några i armstödet och tre på vardera dörrposten.

3 Ta bort clipsen från panelen med en trim klipp remover för att bända loss dem. Dra panelen bort från ramen och koppla ledningarna om det har elektriska fönsterhissarna. Ställ panelen åt sidan.

4 Leta reda på fönsterglasen fästa vid fönsterhiss vid basen av fönstret. Demontera bulten som går genom den med en spärr och uttag. Dra fönstret från dörrpanelen genom att dra den rakt upp och ut ur ramen.

5 Skjut det nya fönstret på plats genom att trycka den mellan gummibitar på toppen av dörren och trycka den hela vägen tills den möter regulatorn.

6 Tryck bulten genom fönstret glider vid basen av fönstret och dra den nedåt tills den är säker.

7 Sätt tillbaka alla kablar som passar i dörrpanelen, rada upp trim klipp och slå dem lätt med handen tills de snäpper på plats.

8 Dra åt alla skruvar på panelen med hjälp av skruvmejseln tills den är säkrad.

9 Rulla fönstret upp och ner för att kontrollera att den fungerar ordentligt.