Instruktioner om hur man löser eller reparation Pentax Kikare

Instruktioner om hur man löser eller reparation Pentax Kikare


Pentax gör en serie av kikare. Dessa optik är gjorda för fältbruk och har en mängd olika förstoringar och höljen. Alla Pentax kikare har markglaslinser och fokusjustering rattar. Om du har ett par Pentax kikare i behov av justering eller reparation, fungerar på allt utom linserna på egen hand. Pentax rekommenderar starkt att du inte försöker att återställa linser som har fallit ut eller har lossnat i de optiska kamrarna, eftersom detta kan leda till ögonskador på grund av okalibrerade optik.

Instruktioner

1 Pop ratten justering locket mitten av fokusjusterings på Pentax kikare. Leta detta lock på mittratten. Om det är nödvändigt, bända ut försiktigt med den platta änden av en skruvmejsel. Skruva loss mitt låsskruven på ratten när locket är avstängd. Använd den lilla optiska stora stjärnskruvmejsel för att ta bort skruven.

2 Blås några tryckluft på skruven, och bult. Rengör ratten skruvhålet och tillsätt en droppe torr smörjmedel till bulten. Skruva ratten tillbaka på bulten och tryck på ratten justerings tillbaka locket på ratten.

3 Twist slutet av optiska fat att testa linserna täcker. Om sömmarna på linsen täcker är lösa, tillsätt en droppe klar flytande lim till en liten hobby pensel och tryck limmet i fogen. Håll sömmen ner till pipan i fem minuter för att ställa in limmet.

4 Blås linserna av med tryckluft och torka av dem med dammfri sämskskinn.