Hur du väljer elektrisk gitarr Kablar

Hur du väljer elektrisk gitarr Kablar


Välja gitarrkablar kan vara en svår uppgift med så många kablar att välja mellan, men vem som helst kan göra det. Det är viktigt att först definiera dina behov och budget innan du går shopping och få en förståelse för skillnaderna mellan kablar och kontakter. Dyrt är inte alltid bättre, men billiga kablar kommer nästan alltid misslyckas i framtiden. Välj gitarrkablar från mitten av ytterligheter Priset för kvalitet och värde, och välj en av de många märken som erbjuder ersättnings garantier. En mitten av priser, väl konstruerat kabel med kvalitet kontakter kommer att ge många år av tillförlitlig prestanda med normal användning.

Instruktioner

1 Utvärdera kabellängd behov genom att mäta avståndet mellan din typiska förstärkare placering och din position på scenen med ett måttband. För att undvika förlust av high-end ljudfrekvenser och minska risken för radiostörningar (RF), din högsta totala kabellängden inte längre än 20 till 25 fot.

2 Utvärdera dina kontaktbehov. Gitarr kontakter, apparater som används vid ändarna av kabel för att ansluta till gitarr och förstärkare, görs antingen raka eller vinklade sorter och är kända som 1/4-tums pluggar. Vilken typ att använda är till stor del en fråga om preferens, men vissa gitarrister föredrar vinklade kontakter i gitarren slut för att spara utrymme, och raka kontakter i förstärkaren slutet.

3 Läs så mycket information som du kan om kablar (se referenser och resurser) för att hjälpa till att göra ett välgrundat beslut utan reklam och marknadsföring krav innan du handlar.

4 Besök din lokala musikaffär att bläddra sina kabel val inom din prisklass. Begränsa sökningen till mitten prissatta kablar med full ersättning garantier, och dra sig undan från dyra "boutique" kablar med påståenden om bättre ljud om din budget motiverar den extra kostnaden.

5 Försök så många kablar som du kan med hjälp av samma gitarr och förstärkare inställningar i musikbutiken. Ljudet är mycket subjektiv, så om en billigare kabel låter lika bra som en dyr kabel, spara lite pengar och gå med billigare alternativ.