Hur man tar bort den främre navenhet av en 2500 HD Chevrolet

Hur man tar bort den främre navenhet av en 2500 HD Chevrolet


Ta bort den främre navenheten av en 2500 Heavy Duty (HD) Chevrolet lastbil är ett jobb som kan göras i ungefär en timme. Den främre navaggregatet är ansvarig för att hålla däcket och bromsaggregatet på axeln. Eventuella skador på navenheten kan orsaka problem med hantering av trucken. Ta bort framnavet själv att göra reparationer sparar tid och pengar.

Instruktioner

1 Kör din 2500 HD Chevrolet på en plan, slät yta. Sätt fordonet i parken och dra åt parkeringsbromsen. Placera ett träblock bakom en av de bakre däcken.

2 Lossa lug nötter med ett däck verktyg, med hjälp av ett helt varv på framdäcket du tar bort. Lyft fordonet med en domkraft. Skjut en pallbock under axeln bredvid däcket du behöver ta bort.

3 Sänk fordonet ner så det sitter på stödfoten. Flytta domkraft ur vägen. Avlägsna däcket från fordonet, med hjälp av däck verktyg för att ta åt muttrarna av. Ställ däcket åt sidan.

4 Ta E-clip off bulten vid botten av bromsoket med en skruvmejsel. Lossa bultarna som håller fast bromsoket till rotorn med en hylsnyckel. Skjut bultarna ur bromsoket för hand.

5 Ta bromsoket från rotorn. Ta bort bromsbelägg från bromsoket för hand. Suspendera bromsoket från fordonsramen med en tråd hängare. Flytta rotorn och tillbaka försiktigt för hand tills du kan glida rotorn från hjulnavet.

6 Bänd axel locket med en skruvmejsel från änden av axeln. Avlägsna Cottar stiftet från axeln med en tång. Skjut kronan brickan från axeln för hand. Använd en skiftnyckel för att ta bort axelmuttern, ställer in det ur vägen.

7 Lossa bultarna bakifrån framhjulet lagerenhet knoge med en hylsnyckel. Knacka på baksidan av hjullagernavet försiktigt med en gummiklubba. Skjut hjullagernavet från axeln av 2500 HD Chevrolet hand.