Hur man Transport prefabricerade granithällar

Hur man Transport prefabricerade granithällar


Granit kan komplettera alla kök eller badrum utseende, och prefabricerade plattor kan förenkla installationen eftersom de är färdigskurna för att passa en viss storlek. Även om stenen är i synnerhet svårt att skada när den installeras, bör försiktighet användas för att transportera den. Att lägga stenplattor platt under transport kan få den att spricka eller gå sönder över gupp. Genom att ta vissa försiktighetsåtgärder, kan du flytta din sten säkert från butiken till hemmet.

Instruktioner

1 Konstruera eller köpa en A-ram för att stödja din granit bitar. En A-ram är en trä struktur gjord av 2-by-4s. Namnet kommer från den skepnad --- det av bokstaven A. För att stödja granit, bör toppvinkeln vara ungefär 10 grader. Ramstorleken varierar --- det bör vara tillräckligt stor för att stödja stenen men behöver inte vara så stor som plattan. Prefabricerade granit används oftast för mindre köksbänkarna och badrum sänkor, och du kan använda en mindre A-ram än om du hade köpt långa, anpassade bänkskivor.

2 Flytta stenen med hjälp av två personer eller fler om det är en särskilt stor bit. Lyft jämnt från ytan är det på. Det bör göras vertikalt, vilket innebär att en sida ska vara vänd marken snarare än den plana toppen eller botten.

3 Ställ in sten på A-ram, med oavslutade sida mot trä för att undvika skador på den synliga polerade sidan. Vid transport mer än en bit av granit, kan du använda samma A-ram om det kan stödja dem. De polerade sidor av granit bör vara mot en annan polerad sida, så oavslutade sten sidan inte repas det andra stycket.

4 Fäst stenhäll till A-ramen. Spänn banden så mycket som möjligt innan du flyttar. Den enklaste material för detta är klämmor eller spännband till järnhandeln. Spännband har en mekanism för att hjälpa dig med åtstramning byggt på en bit av band. Denna metod för åtdragning garanterar bästa passform så stenen inte skakar.

5 Transportera granit på A-ramen i ett fordon tillräckligt stor för att hålla det bekvämt. Om det är nödvändigt, fast A-ram så förblir upprätt. Detta kommer att minska eventuella skador på stenen eftersom det kan gå sönder om den faller.

6 Lasta granit samma sätt som du laddade det: genom att den vertikalt. Var försiktig när unstrapping plattan från A-ramen så att den inte faller.