Hur konverterar jag 35mm diabilder till en DVD?

Hur konverterar jag 35mm diabilder till en DVD?


Färg diafilm för 35mm fotografi användes i stor utsträckning av professionella och amatörfotografer lika. Filmen var känd för att återge färger så nära den faktiskt scenen som möjligt. Människor lagras ofta bilderna i plastlådor som de levererades i. De kan också lagra dem i diaprojektor brickor för visning, eller i arkiv innehavaren ärmar som kan sättas in i en pärm för säker förvaring. Med digital teknik, kan dessa diabilder omvandlas till digitala bilder och sparas på DVD-skivor.

Instruktioner

1 Förbered dina bilder som ska omvandlas till en digital fil. Om dina bilder har lagrats under en längre tid, kanske du vill ge dem en mild rengöring med en antistatisk duk. Detta tyg är specialbehandlad för att ta bort damm och skapa en barriär som hindrar damm från att samla på bilden under genomsökningen eller omvandlingsprocessen.

2 Konvertera bilderna till en digital fil genom att antingen scanning bilden med hjälp av en flatbädds eller filmskanner. Eller om du har en digitalkamera kan du ställa ta en bild av din bild som kommer att uppnå samma mål. Medan en filmskanner kommer att ge dig den bästa skanning av de tre alternativen, kan filmskannrar vara dyrt att köpa. Att ta en digital bild av bild inrätta ett sätt att hålla bilden, kan du använda ett recept kortinnehavaren att göra detta. Placera objektglaset och hållaren på en tabell som är placerad mot en vägg. Placera hållaren 12 inches från väggen. Sätt en bit vitt papper eller kartong på väggen. Använd maskering eller målare tejp för att hålla kortet eller papper på plats. Belysa papper med ett vitt ljus. Placera kameran framför bilden, använd ett stativ om du har en. Fyll sökaren med bilden på bilden med hjälp av zoomfunktionen på kameralinsen, eller flytta kameran närmare. Ställ in kamerans vitbalans för att matcha ljuset du använder. Ta bilden. Upprepa denna procedur för varje bild.

3 Ladda kamerans minneskort till datorn med hjälp av en kortläsare eller genom att ansluta kameran till datorn med en USB- eller FireWire-kabel. Spara bilderna till en mapp. Hålla storleken på mappen filen under 4.7GB, som är lagringsutrymme på en DVD.

4 Placera en DVD i DVD-brännare på din dator. Leta upp och markera den mapp som innehåller bilderna du vill överföra till DVD. Placera datorns muspekaren över mappen. Högerklicka med musen och välj "Skicka till" från popupmenyn. Välj den enhet som har DVD i den och klicka på "OK". Datorn kommer nu att kopiera mappen över till DVD. Notera namnet på händelsen eller motivet på DVD-omslag.