De Meir Schneider Eye övningar

De Meir Schneider Eye övningar


Meir Schneider, PhD, är en terapeut och utbildare baserat i San Francisco, Kalifornien. Han föddes med allvarliga ögonproblem, inklusive grå starr, och efter många operationer, läkare proklamerade honom permanent blind. Sedan, vid en ålder av 17, började Meir att studera Bates Metod för ögat övningar. Efter att ha tränat flitigt i sex månader, började han att se former, och inom 18 månader var han läsa tryckta ord. Idag, Dr Schneider lär dessa metoder för studenter från hela världen.

Perifer Vision Motion

För den här övningen behöver du hjälp av en vän. Sitta i en stol och titta rakt fram. Har din vän står bakom dig. Be din vän att vicka fingrarna längs sidorna, ovanför och under dig, börjar breda och flytta inåt tills du kan se dem. När fingrarna flyttar in i ditt synfält, tar tag i dem. Den här övningen är särskilt användbart för personer som tillbringar mycket tid att titta på en datorskärm, som perifera seendet försämras på grund av att fokusera rakt fram i timmar i sträck.

Massage

Meir Schneider lär att massage runt ögonen bidrar till att minska påfrestningen för att förbättra synen. Nyckeln till framgångsrik massage för ögonmusklerna är att vara mycket försiktig. Börja med att massera dina ögonbryn. Använd långa slag som startar vid näsryggen och arbetar utåt för att stoppa strax innan templen. Därefter massera tinning genom att flytta hud och muskler i små, långsamma cirklar för muskelavslappning. Slutligen, massera området runt ögat, även i små, cirkulära rörelser. Göra var och en av dessa övningar under några minuter.

Blinkning

Enligt Meir Schneider, blinkande är en "viktig övning [att] badar och massage ögat, vilar det från arbetet med att fokusera på nära håll, lindrar spänningar runt ögonen, och bryter upp vanan att stirra, vilket är skadligt för ögon." Börja med att koppla ditt ansikte och blinkar så att dina ögonlock känner fjäderlätt. Täck ditt högra öga med handen. Fingrarna bör vila precis under ögonbrynet linjen. Med vänster öga, fokusera på blinkar långsamt och försiktigt, föreställande dina ögonfransar mjukt lyfta och släppa ögonlocket. massera försiktigt din panna med den andra handen, med början med fingrarna och tummen gripande och sedan flytta dem båda utåt. Ju mindre rörelse du kan känna i ditt högra öga är mer avslappnad vänster öga. Upprepa på andra sidan.