Hur man gör målat glas blommor

Hur man gör målat glas blommor


Blommor dra nytta av de lysande färger och intressanta texturer och mönster som finns i målat glas. En snabb, färgrik projekt som gör en härlig gåva är en blomma suncatcher. Blommor förbättra även andra scener och ämnen i målat glas, vilket fragment av en annan färg för att komplettera eller kontrast de viktigaste färger som används. De kan vara så enkelt eller komplicerat som du vill göra dem, beroende på hur mycket detaljer som önskas för det specifika projektet.

Instruktioner

1 Skär ett mönster i bitar, bifoga den andra arbetsytan och använda den tredje som en referensexemplar för färger och stycke.

2 Rengör glaset noga innan börjar skära bitar. Detta hjälper till att hålla skärhjulet från att få tråkig eller hoppa när den stöter grus.

3 Skär mönsterdelar från målat glas, med hjälp av markören och glas fräs. Varje linje gjorde och att bit bruten innan nästa rad kan gjorde. Scoring körs fräshjulet längs linjen från den ena sidan av glaset till den andra där glaset kommer att brytas. Detta gör ett märke på glaset, att försvaga den så att den kan brytas längs linjen. Köra glasskärhjulet längs varje rad endast en gång; drar inte den fram och tillbaka som den som förstör den "poäng" och dämpar skärhjulet.

4 Använd glas tång för att bryta bitar av glas isär när bitarna är för små för att bryta för hand.

5 Släta och forma kanterna på varje bit av glas med glas kvarnen så att de passar mönstret.

6 Rengör varje bit efter slipning och linda kanterna med kopparfolie. Kopparfolien placeras noggrant längs kanten på varje del, så att den kan vikas jämnt på varje sida av glaset.

7 Gnid trä eller plast poler, även känd som en lathekin eller fid, fast längs kopparfolie för att jämna det och se till att den häftar vid glaset.

8 Placera kopparfolie inslagna bitar tillbaka på arbetsmönster och se till att allt passar ordentligt.

9 Brush flöde längs kopparfolie sömmarna. Applicera flussmedel till så mycket av pjäsen som du kan löda i ungefär en halvtimme. Flödet gör lodet rulla bort glaset och hålla sig till kopparfolien.

10 Applicera lod till sömmarna, smälter det med lödkolven. Applicera ett plant skikt först, sedan gå tillbaka över den och smälta en jämn, rundad pärla av lod längs sömmarna för en professionell, snyggare utseende.

11 Rengör flödet och smuts från den sida som du just lödda, vänd på den och upprepa steg 9 och 10 på den andra sidan.

12 fästa en ram och galgar om så önskas. En mängd olika alternativ finns tillgängliga för båda.

13 Rengör hela bit noggrant. Flux är gjord av syra som kan korrodera glas över tiden, så det är viktigt att rengöra den noggrant.