Hur att rengöra en Crystal Vase

Hur att rengöra en Crystal Vase


Crystal är glas till vilka minst 24 procent blyoxid har lagts till. Detta gör glaset tyngre och mer lysande; det gör också glaset mjukare och skörare. Kristallvaser kommer i alla former och storlekar. Vissa är fantasifulla; andra är elegant. De är alla avsedda att glittra. Håll dina kristallvaser lysande genom att tvätta dem ordentligt och noggrant, utan att skada den bräckliga glas.

Instruktioner

1 Se till att vasen är vid rumstemperatur. Extrema temperaturförändringar kan orsaka sprickor eller brott.

2 Fyll din vas halvvägs med varmt vatten, en liten skvätt mild diskmedel, 2 msk vinäger eller ammoniak och en kopp okokt ris. Använda en trä- eller plastsked att virvla blandningen under 3 minuter för att avlägsna återstoden.

3 Töm vas av blandningen och skölj väl, inifrån och ut, med varmt vatten. Försök att ta bort en fläck genom att fylla vasen med varmt vatten och tillsätta en protes-rengöringstablett. Låt det sitta tills fläckarna försvinner.

4 Torka med en luddfri handduk. Lufttorkning kristall kan göra det molnigt genom att uppmuntra kalcium, mineralfyndigheter och hårt vatten uppbyggnad för att bilda en beläggning.