Hur man designar en rallybil

Hur man designar en rallybil


Rallybilar, såsom de som används i NASCAR tävlingar, är de fordon som används i professionell auto racing. De är specialbyggda för att drivas vid höga hastigheter på ett så säkert och tillförlitligt sätt som möjligt. Rally bilarnas exteriörer är normalt konstruerade för att fungera som reklam för sina förar sponsorer, eller företag som finansierar sin karriär och ger sin utrustning. Designers använder ofta ljusa, djärva färger för att göra sina bilar sticker ut på en tävlingsbanan.

Instruktioner

1 Skaffa ett fotografi av bilens märke, modell, år och trim. Trace eller rita en skiss av bilen på en bit papper.

2 Diskutera bilens design med föraren och hans ledningsgrupp innan du börjar. Vissa sponsorer kan ha betalat för att ha sina logotyper visas mer framträdande än andra gjorde på bilen. Du kommer att behöva överväga denna information för att göra en lämplig utformning. Föraren kan också ha specifika önskemål för sin bilens design.

3 Välj färger för din bil. De flesta rallybilar är målade i ljusa färgkombinationer, så att de sticker ut lätt under ett lopp. Populära färgkombinationer är rött och gult, blått och gult, rött och vitt och grönt och gult. En färg bör vara dominerande och den andra ska användas som en accent, vanligtvis för racing ränder på sidorna av bilen och block av färg på bilens motorhuv. Välj vilka områden på din bil kommer att vara vilken färg och nyans dem att använda färgpennor eller skriva en anteckning på sidan på ritningen utse varje område färg.

4 Lägg till förarens insignier till designen. Han har troligen en racing nummer, som vanligtvis visas på toppen och sidorna av bilen. Vissa förare har sina namn eller andra personliga symboler på sina bilar. Detta insignier bör vara din accentfärg.

5 Ta bilens märke i en framträdande färg. Biltillverkarna är stora sponsorer eftersom de ger bilen själv och annan automatisk utrustning. Deras logotyp ska vara stora och antingen din accentfärg eller dess traditionella färg.

6 Pencil logotyper förarens återstående sponsorer på bilen. Se till att du har en komplett lista över dem så ingen lämnas ut. Dessa logotyper är vanligtvis den minsta på bilen men bör ändå vara läsbar på avstånd så att massorna på banorna kan läsa dem och så att de visar upp tydligt i fotografier av bilen. Storlek logotyper enligt den finansiella information du fått från föraren och hans ledningsgrupp och fördela framträdande fläckar på bilen för de bästa sponsorer. Framstående platser inkluderar huven, biltaket och bildörrarna, med motorhuven vanligtvis reserverad för de mest generösa sponsor. Sponsorer kan innefatta auto-relaterade företag, såsom bensin företag, men alla företag kan sponsra en förare. Använda sina traditionella logotyper i sina ursprungliga färger. Till exempel, om UPS är en sponsor, använda sin traditionella brun och gul logotyp.