Hur man bygger en keramik Kiln

Hur man bygger en keramik Kiln


En del av det enda kvarvarande bevis på människans äldsta civilisationer är keramikskärvor. Dessa skärvor ger oss inblick i dagliga livet för forntida man men vi är skyldiga deras livslängd till det faktum att de var brandhärdade i en ugn. De äldsta formerna av keramik ugnar var inte mycket mer än ett hål i marken fylld med torkad lera bitar med en brand på toppen; många varianter av ugnen har utvecklats över tiden. Eftersom grunderna i ugnen konstruktion är gammal, är det inte svårt att bygga en keramik ugn, med samma grundläggande verktyg och principer som gamla mannen.

Instruktioner

1 Undersökning det område där du vill bygga ugnen. Se till att det inte finns någon överhängande vegetation, buskar eller torra gräs i närheten. Gräva en 3-fots djup grop för att bygga ugnen, som kommer att vara en modern version av den gamla gruvugnar. Gör gropen minst 2 fot bred, bredare om det finns en hel del keramik för att eldas.

2 Nivå golvet i gropen. Sidorna ska vara rakt upp. Lägg ett golv av tegel tätt packade tillsammans. Stapla tegel längs väggarna i gropen, så att din ugn är isolerad.

3 Fyll gropen med sågspån till cirka 3-inches djupt. Lägg din första keramik bitar i sågspånet, största som först. Applicera mer sågspån över keramik bitar, sedan packa i den andra keramik ovanpå. Krama upp bollar av tidningen och placera dem ovanpå keramik tillsammans med tändande.

4 Fyll resten av gropen ugnen med ved. Det bör vara ungefär hälften av ugnen full av keramik, hälften för branden. Tänd eld och få det att gå till en bra bläs. Lägg mer ved som behövs.

5 Placera en enda tegelsten på sidan av gropen dra sedan järnplåt (korrugerad tak järn fungerar bra eller något liknande) över gropen för att täcka ugnen. Vila locket på tegel för att möjliggöra ventilation.

6 Fortsätt att sköta elden, se till att det fortsätter att brinna under minst 12 timmar. Låt elden brinna ut och svalna; detta kan ta upp till sex timmar eller mer, så förväntar sig hela processen att ta en hel dag och natt. Packa upp keramik från gropen ugnen när branden är helt svalnat.