Sotning av läder

Sotning av läder


Sot är en genomgripande biprodukt av brand. Den består av mycket små partiklar av aska och kan röra sig i mellan sprickor och genom sprickor. Städa upp efter bränder är komplicerat av genomslagskraften hos sot. Ta bort det snabbt av porösa produkter såsom läder så att materialen inte hamnar luktar eld.

Skakning

Sot är lättast att ta bort från läder när det är torrt. Ju mer arbete ni lagt ned de torra rengöringsprocesser, desto lättare de våta rengöringsprocesser kommer att bli. Först, skaka läder för att ta bort så mycket av det sot som möjligt. Gör detta utanför och gäller inte något tryck, eftersom detta endast kommer att fungera sot i lädret.

Sopning och Dammsugning

Svepande och dammsugning lädret kommer att ta bort en stor del av sot från lädret. Slangen på vakuum är det bästa alternativet eftersom det kommer att suga upp sot utan att trycka in den i läder. Dammsuga hela läderbit genom att hålla munstycket några inches från material utan att röra den. Gör detta tills det är så rent som möjligt. Du kan behöva gå igenom det flera gånger för att få läder ren. Om du inte har ett vakuum, sopa sot med en borste.

Tvättning

Tvättning lädret är det sista steget för att ta bort sot helt. Du kan enkelt tvätta färdigt läder, men du bör få oavslutade läder, såsom mocka, professionellt rengjorda. Oavslutade läder är känslig för vatten och kemtvättar har kommersiell kvalitet rengöringsmedel som kommer att arbeta för att ta bort sot fläckar. För att rengöra färdigt läder, blöt en ren trasa i vatten och vrider ur den så mycket som möjligt. Gnid trasa över läder tills den är helt ren. Omedelbart torka lädret för att förhindra den från att torka ut och spricka.

Lukt Removal

Läder är ett poröst textil som kommer att absorbera sot lukter. Professionell kemtvätt tar bort dessa dofter, men du kan försöka ta bort dem själv först. Fyll en sprayflaska med en del vinäger och en del vatten. Spraya lösningen över färdigt läder och torka den genast med en ren trasa. Vit vinäger är en naturlig deodorant. Om din läder är oavslutad, fylla en skål med vit vinäger och placera den i mitten av en liten garderob. Häng lädret i garderoben och låt vit vinäger avdunsta in i rummet för att neutralisera sotet dofter i den ofullbordade läder.