Hur man använder en braskamin spjäll

Hur man använder en braskamin spjäll


Det finns två typer av braskamin dämpare. Ett rör spjället är en platt, rund metallstycke som ligger inne i kaminen röret, med ett handtag på utsidan av röret, och används för att styra förbränningshastigheten av branden. En bypass spjäll ligger inne i kaminen och används för att styra röken antingen runt den katalytiska brännaren eller genom den. Det enda sättet att avgöra om du har en bypass spjäll och dess läge, är att konsultera tillverkarens instruktioner för din kamin. Beroende på installationen kan vissa spisar har båda typerna av spjäll.

Instruktioner

1 Justera röret spjället till helt öppet läge. Då spjället handtaget är positionerat i samma riktning som röret, är helt öppen spjället.

2 Starta elden.

3 Vänta tills tändande har brunnit och stockarna konsekvent brinner på egen hand.

4 Justera positionen av röret spjället för att styra förbränningshastigheten av branden. Vrida spjället handtaget 90 grader från fullt öppet läge kommer att placera den i ett helt stängt läge. Ett helt öppet spjäll kommer att möjliggöra den snabbaste brinnhastigheten och den hetaste eld. Justering av röret spjället långsamt mot det stängda läget kommer att minska förbränningshastigheten och styra temperaturen av branden nedåt.

1 Justera bypass-spjället till helt öppet läge.

2 Starta elden.

3 Låt elden brinna tills hällen termometern läser mellan 260 och 371 grader C (cirka 10 till 15 minuter). När öppna, tillåter bypass-spjället rök och gaser att strömma förbi den katalytiska förbrännings medan de fortfarande är alltför häftigt att bränna.

4 Stäng bypass damper.Once hällen termometern har nått 260 till 371 grader C, stänger bypass-spjället kan röken och gaser att passera och brännas av den katalytiska förbrännings att producera mer värme och minska utsläpp som är skadliga för miljön.