Hur man bevarar Palm Datum

Hur man bevarar Palm Datum


Datum, en av de äldsta odlade grödor, växa på en dag palm. Datum växer i stora klasar ovanpå palmer, som trivs i varma klimat. Frukterna varierar i storlek från 1 till 3 inches och varierar i färg från svagt gul till mörkt rödbrun. Datum som skördats i den gula stadiet kräver ytterligare mognad innan de kan bevaras på rätt sätt. Fullmogna, mörka-färgad datum är redo för konservering så snart som de skördas.

Instruktioner

1 Line ett grunt låda med pappershanddukar, som absorberar fukt från den dag. Använda en box som är mindre än 6 inches djupt.

2 Lägg en enda skikt av mogna datum på lådan. Täck datum med ett ark av ostduk för att skydda dem från insekter och smuts.

3 Ställ in datum på en varm, solig plats antingen inomhus eller utomhus. Vrid datum en gång om dagen för att uppmuntra ännu torkning och ersätta pappershanddukar om de blir fuktiga.

4 Torka datum för fem till sju dagar, eller tills de är fortfarande öm men blir skrynkliga och verkar uttorkad för semi-torkade dadlar. Låt datum i rutan torktumlare för upp till två veckor eller tills de blir seg för helt torkade dadlar.

5 Förvara bevarade datum i kylskåp i upp till sex månader. Alternativt, lagra datum på 32F i frysen i upp till ett år. Helt torkade dadlar kan lagras i lufttäta behållare i en sval, torr plats i ett år.