Hur man gör en köksbänk bokhylla

Hur man gör en köksbänk bokhylla


De flesta människor skulle göra mer experimentera i köket om deras kokböcker var till hands när inspirationen att trolla kulinariska läckerheter slår dem. Som det är, när vi huvudet till varhelst det är vi håller våra kokböcker eller leta upp ett recept på nätet, har vi förlorat lusten. En enkel köksbänken bokhylla, baserad på en design i "Build It bättre själv" installerad i ditt kök kan tillåta dig att sätta dina kokböcker på displayen och börja laga dessa gourmet måltider på nolltid.

Instruktioner

1 Mät en tum x 12 tum x 48 tum lång bräda två 12 tums bitar (sidorna) och en 24 tum lång bit (hylla). [Anmärkning för nybörjare: Att mäta, krok i slutet av måttbandet över ena änden av brädan och mät ned längden. För detta steg, göra en markering på 12 inches, sedan ett annat varumärke på 24-tums punkt på måttbandet. Resten av styrelsen bör vara 24 inches lång om du började med en 48-tums lång bräda. För att räta linjer från dessa varumärken med hjälp av en snickare torg, rikta en kant av torget med sidan av brädet som skall märkas, sedan använda en penna för att rita en linje längs den andra sidan av torget, vinkelrätt mot kanten av styrelse. De kommer att vara din skärlinjerna.

2 Mät en tum x 1 tum x 45-1 / 2 inches lång bräda och märkning av två 10 tums bitar (stöder) och en 25-1 / 2 tum lång bit (ryggstöd). (Se steg 1 för förklaring av hur man mäter en styrelse - ersätta mätningarna i detta steg för dem i steg 1-- och hur man använder en vinkelhake.)

3 Skär alla bitar till längd med en såg.

4 Sand de plana ytorna och ändarna av alla bitar utom hyllan --- sand endast det översta och bottenytan av denna pjäs. Börja med medel grus och arbeta igenom till fina, tills ytan är fri från kärvar och smidig vid beröring.

5 Lägg de två 10 tum stöder tillsammans (sidorna vidrör och slutar kvadrat); mäta och göra en punkt med pennan en tum från varje ände, och i centrum av varje stycke (vid 5 inches från endera änden).

6 Vrid stöd ¼ varv medsols (till höger) och göra ytterligare två punkter, denna gång på 2 inches från varje ände.

7 Mät och markera en penslade punkt 3/8 tum i från ändarna av 25-1 / 2 tum lång ryggstöd bit.

8 Borra hela vägen genom stöden och ryggstöd på prickarna.

9 Vrid hyllan kortet över och driva en tunn sträng Carpenters lim längs varje ände (hela vägen över).

10 Ställ in två 10 tum stöder på ändarna av den välte hylla ombord, på toppen av limmade området, och i linje med ändarna av styrelsen. Centrera dem i hyllan kortet så att det är ungefär 5/8 inches utrymme på vardera änden. (VIKTIGT!. Se till att sidorna av stöden med två hål uppåt - med tre hål på sidorna)

11 Skruva fast stöden till hyllan kortet med 4 skruvar med platt huvud (två på varje ände).

12 Placera sidostycken sida vid sida och dra en rak linje tvärs över båda delarna 3 inches från nederkanten med hjälp av en vinkelhake för att hålla linjerna raka.

13 Kör en sträng lim om? Tum bort och längs den undre sidan av denna linje på varje bit.

14 Med ett sidostycke platt på arbetsytan, placera hyllan styrelse med bifogade stöd så att den övre kanten på hyllan kortet linje exakt med linjen (den limsträngen bör omfattas av hyllan styrelse och stöd).

15 Skruva stöden till sidobrädan med hjälp av 3 skruvar med platt huvud.

16 Upprepa föregående två steg med den andra sidan.

17 Vrid den monterade hyllan på sitt ansikte och placera ryggstöd 2 inches ner från toppen av varje sidostycke. Skruva fast med en skruv genom varje ände.

18 Torka bort överflödigt lim från hyllan. Måla eller bets som önskat.