Hur gå utan Bouncing Up & Down

Hur gå utan Bouncing Up & Down


En persons gång - walking mönster - bestäms av flera faktorer. Neurologiska tillstånd som en stroke eller cerebral pares orsakar ofta irreversibla gångrubbningar. Walking mönster kan också vara onormal i en frisk person. Till exempel har många människor verkar vara studsar upp och ned när de går. Detta orsakas genom att landa på framsidan av foten i stället för hälen med varje steg. Detta mönster kallas "toe-walking" och kan ändras genom att öva flera steg.

Instruktioner

1 Sträck på vadmusklerna att förbättra din förmåga att landa på hälen med varje steg. Vadmusklerna förkorta med en studsande gångmönster. Stå och möta trapporna. Steg på nedersta trappsteget med bollar av båda fötterna. Håll skenor för stöd och sakta sänka ner hälarna tills du känner en sträcka på baksidan av dina underben. Håll i 5 sekunder och upprepa 10 gånger.

2 Practice gå när landning medvetet på hälen på båda fötterna med varje steg. Rulla en lång sektion av slaktare papper på fast underlag. Häll lite pulver i bakplåten och kliva in i den med båda fötterna. Gå längs pappret, sedan titta på dina fotspår. Du kommer att se en hel fotavtryck om du är ordentligt landar på hälarna när du går.

3 Använd platta sulor gjorda av styvt material som läder. För extra stöd, ha skor som slutar ovanför ankeln. Detta kommer att uppmuntra hälisättning och gör det fysiskt svårt att toe-promenad. Undvika att bära högklackade skor - de hålla vadmusklerna i en förkortad position och orsaka täthet - som kan bidra till en studsande gångmönster.