Hur man sparar bilder på datorn från en video-DVD

Hur man sparar bilder på datorn från en video-DVD


Du kanske önskar att du kan spara en stillbild av en favoritfilm eller TV-stjärnan från en DVD, eller bara fånga en ögonblicksbild av en vän eller släkting från en hemvideo DVD. Flera datorprogramvaruprodukter kan göra just det. Dessa program kan du göra skärmlock (kort för "skärmdumpar") som stillbilder från en video som en DVD spelas i en dator.

Instruktioner

1 Ladda ner gratis VLC Media Player (se Resurser), vilket ger en mängd olika uppgifter, bland annat att fånga stillbilder från DVD-filmer.

2 Sätt din DVD i din DVD-enhet och öppna programmet. Spela DVD tills du når bilden du vill fånga och klicka på "Paus." VLC Media Player inte tillåter användare att flytta framåt eller bakåt bildruta för bildruta, så det kan ta lite tålamod för att landa på den specifika skott du vill. Tryck på "Ctrl", "Alt" och "S" knapparna samtidigt. Du behöver inte ens att skapa en ny mapp; Programmet sparar automatiskt skärmlock till "Mina bilder" i "Mina dokument" mappen i Windows.

3 Välj om du vill spara din skärm lock som JPEG eller PNG.

1 Ladda ner AVS-programmet (se Resurser).

2 Skapa en ny mapp på din dator märkt med titeln snapshots du kommer att spara.

3 Sätt i DVD-skiva i datorns DVD-enhet. En meny kan visas ber dig vilket program att använda: välj "Play DVD film med AVS DVD-spelare." En skärm öppnas som visar AVS logotyp och en kontrollpanel. Filmen kan börja spelas upp automatiskt. Om inte, klicka på "Play" -knappen.

4 Spola fram om det behövs för att komma till den scen som du vill. När du ser den bild du vill spela in, snabbt klicka på "Paus" -knappen. Om du missade skottet du ville klickar du på bakåt pilen och försök igen.

5 Klicka på "Ta bild" -knappen.

6 Välj en plats för din DVD snapshot. Klicka på knappen "Inställningar". Klicka på "Alternativ" och "Välj en plats för stillbilder." Fortsätt genom DVD om du vill, genom att följa samma procedur för att göra så många bilder som du vill.

1 Försök en mer avancerad program som heter KMPlayer, en koreansk program (se Resurser). Ladda ner KMPlayer programvara till datorn.

2 De flesta av webbplatsen är skriven i koreanska, men du kan experimentera med listan över alternativ "fånga" på engelska för att räkna ut det. Till skillnad från VLC Media Player, KMPlayer innehåller möjligheten att spola framåt bildruta för bildruta.

3 Använd KMPlayer breda utbud av alternativ för att fånga både video och ljud, om du vill göra mer än en enkel klick fånga.