Hur man tar bort ett tak Stipple

Hur man tar bort ett tak Stipple


Tak stipple är en strukturerad effekt appliceras på gips tak. Denna struktur döljer bristerna i taket och ger rummet en mer solid utseende. Gupp och spåren i den texture taket samlar också damm, rök och spindelväv genom åren, vilket missfärgade fläckar ska visas. Du kan ta bort en prickade struktur från taket genom att skrapa bort det med ett stort gips kniv. Denna process tar tid, men det kommer att lämna dig med en fräsch, smidig tak som du kan skumma och måla ett helt nytt utseende.

Instruktioner

1 Ta bort alla möbler och andra lösa föremål från arbetsområdet. Var säker på att det inte finns något på golvet i arbetsområdet som kommer att störa jobbet till hands.

2 Täck arbetsområdet med damm ark för att skydda golv och räknare. Täck fast inredning i rummet, som skåp och hyllor. Överlappar damm blad så att det finns ingenstans för dammet att penetrera skyddsbarriär.

3 Ställ upp din trappstege i ett hörn av rummet. Öppna för stegen helt och lås båda fästena till det öppna läget. Kontrollera att alla fyra fötter stegen är platt på golvet och stegen skakar inte.

4 Klättra upp för stegen och placera spetsen på 12-tums blad platt mot taket. Håll spackel så att handtaget är i 30 graders vinkel mot taket. Skjut den platta kanten av bladet mot punktering att slå bort från taket.

5 Arbeta metodiskt och ta din tid. Skrapa hela taket. Använd 5-i-1 Kitt kniv för att skrapa runt armaturer, ventiler och kanter. Flytta din stege vid behov. Undvik sträckning för att nå en plats, eftersom det kan leda till att du faller.